ÎN ROMÂNIA, CELE MAI NESIGURE DRUMURI DIN EUROPA!

Distribuie pe:

Un raport realizat de Comisia Europeană a constatat că, anul trecut, România a avut cele mai periculoase drumuri din cele 28 de state membre ale Uniunii Europene (UE), ceea ce plasează țara noastră pe primul loc la numărul de decese în accidente rutiere, având cele mai nesigure drumuri din Europa.

Potrivit raportului, România a avut cel mai mare număr de decese rutiere la un milion de persoane, cu o rată a deceselor de 96 de persoane. Bulgaria și Letonia au fost următoarele cele mai riscante țări pentru condus, cu 88 și 78 de decese din accidente rutiere, la un milion de persoane. De asemenea, rate mari de decese au înregistrat și Croația (77), Polonia (76) și Ungaria (64).

La polul opus, Marea Britanie a avut cele mai puține decese în accidente rutiere (28 de decese la un milion de oameni) și cele mai sigure drumuri din toate cele 28 de țări ale UE. Danemarca și Irlanda au fost următoarele țări cu drumuri sigure, cu doar 30 și 31 de decese la un milion de persoane.

Pe total, anul trecut, au fost înregistrate peste 25.000 de decese pe drumurile UE, cu o scădere de un procent față de anul 2017.

Reamintim că Uniunea Europeană a anunțat, recent, că, până în anul 2022, toate mașinile noi din UE vor fi echipate cu un dispozitiv care să împiedice conducerea vehiculelor peste limita de viteză.

Lasă un comentariu