ECHIPA UNIVERSITĂȚII “ȘTEFAN CEL MARE” DIN SUCEAVA ESTE CÂȘTIGĂTOAREA COMPETIȚIEI ENERGY CHALLENGE 2019

Distribuie pe:

* Competiția E.ON România a adus în finala de la Târgu-Mureș 7 echipe studențești care s-au confruntat pentru premii totale în valoare de 5.000 de euro;

* Sistemul ultramodern de control al irigațiilor pentru sere și grădini este proiectul care a întrunit punctajul cel mai mare și a plasat Team Atlas, din Suceava, pe locul I;

E.ON România împreună cu instituțiile partenere au organizat a V-a ediție a Energy Challenge, competiție de proiecte din domeniul energiei, aflată în acest an sub semnul unor teme de mare actualitate: Eficiență Energetică&Optimizare Rețea, Energie Verde, Digital& Smart și Produse/Servicii Clienți.

Team Atlas de la Universitatea “Ștefan cel Mare” din Suceava, echipa câștigătoare a Energy Challenge 2019, și-a adjudecat premiul în valoare de 3.000 de euro. Cotat cel mai bine de juriul format din specialiști din domeniul energiei, Project Flora este un sistem de control al irigațiilor pentru grădini și sere, folosind un sistem de senzori conectați la un microcomputer ce permite vizualizarea și controlul grădinii în timp real.

Pe locul secund s-a clasat DC District de la Universitatea Tehnică din Cluj, care a propus un nou model de stație off grid de încărcare a vehiculelor electrice, bazată pe energie solară, integrată printr-o microrețea de curent continuu. Prototipul de imprimantă 3D pentru piese/componente din mai multe sectoare industriale a adus echipei 3D Creativity, de la UMFST Târgu-Mureș, locul 3.

În marea finală de la Târgu-Mureș au participat 7 echipe de la Universitatea “Ștefan cel Mare” din Suceava, UMFST Târgu-Mureș, Universitatea de Petrol și Gaze Ploiești, Universitatea “Aurel Vlaicu” din Arad, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca și Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu.

E.ON România, împreună cu instituțiile de învățământ superior și asociațiile studențești partenere, oferă, de cinci ani, tinerilor care urmează studii universitare ocazia de a revoluționa lumea energiei prin perfecționarea unor soluții existente deja sau, de ce nu, de a identifica noi surse de energie care să schimbe complet configurația energetică actuală.

Notă:

Energy Challenge este o competiție dedicată studenților dornici să contureze noi modele de afaceri pentru lumea dinamică și în continuă schimbare a energiei. Competiția a debutat în 2015, pe plan local, la Cluj-Napoca, iar în 2016 s-a extins și la Iași, antrenând până la acest moment peste 100 de studenți. Concursul se adresează studenților la zi de la toate facultățile din România, nivelul licență și master.

Partenerii academici ai Energy Challenge sunt: Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Universitatea Tehnică “Gheorghe Asachi” din Iași, Universitatea Politehnică București, Universitatea Politehnică Timișoara, Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie din Tg-Mureș, Universitatea din Oradea, Universitatea Petrol și Gaze Ploiești. Asociațiile studențești partenere: ASFIC (Asociația Studenților Facultății de Instalații Cluj-Napoca) și Liga Studenților Universității Tehnice din Cluj-Napoca.

 

Lasă un comentariu