URMÂND CÂTEVA REGULI SIMPLE, FIECARE DINTRE NOI POATE ATINGE SUCCESUL!

Distribuie pe:

Deși fiecare om are propriile experiențe, propriile răni și propriul mod de a se raporta la sine și la viață, are o personalitate unică și o viață interioară ce îl diferențiază de ceilalți, există anumite reguli generale pe care, dacă le integrăm în propria viață, ne vor ușura drumul spre propriile obiective și vor contribui la sănătatea noastră mintală.

Psihologii ne liniștesc, afirmând că nu există o rețetă perfectă pentru fericire și succes, fiecare om fiind diferit și având propriul lui ritm de dezvoltare, însă ne oferă câteva reguli care ne vor ușura drumul spre propriile obiective și care vor contribui la confortul nostru psihic, după cum urmează:

Nu te compara niciodată cu ceilalți - Este o regulă de aur. Atunci când te compari cu ceilalți, nu poți fi decât nefericit. Nu poți cunoaște niciodată viața reală a acelui om, cel mult poți vedea în el ceea ce tu nu ai. Văzând ceea ce nu ai, omiți din start ceea ce ai, concentrându-te doar pe aspectele negative. Pentru o viață fericită și sănătoasă, privește mereu înainte, nu în sus, și compară-ți vechile abilități cu cele din prezent. Astfel, vei putea să lucrezi cu tine însuți.

Nu căuta perfecțiunea, nu o vei găsi niciodată - Relaxează-te și acceptă-ți slăbiciunile și limitele umane. Iubește-te pentru ceea ce ești și caută mereu să te îmbunătățești, fără a te critica. Dacă încerci mereu să faci lucrurile perfect, vei trăi într-un stres continuu, care te va opri să realizezi ceea ce îți dorești. În plus, nu uita că, dacă am trăi într-o lume perfectă, ne-am plictisi teribil.

Alungă toate gândurile negative care te țin în loc - Optimismul nu numai că este sănătos, dar în doze care nu sunt excesiv de mari te ajută să crești și să îți realizezi visurile. Întotdeauna, chiar și în fața unei situații dificile, optimismul te ajută să treci mai ușor peste ea și să gândești lucid. În plus, oamenii chiar au nevoie de puțină iluzie pentru a fi fericiți. Dacă ai continua să gândești negativ, lumea îți va părea mereu ostilă și gri.

Acceptă-ți vulnerabilitatea și punctele slabe - Caută ajutor atunci când ai nevoie, acceptă ceea ce nu știi și fii deschis spre a descoperi și opiniile celorlalți. A-ți exterioriza emoțiile negative nu este un semn de slăbiciune, ci unul profund de umanitate. Vulnerabilitatea presupune, de fapt, curaj, putere și inteligență emoțională. Găsește-ți propriul stil, rămâi autentic și fă-ți auzită vocea.

Să nu crezi... tot ce gândești! - Mintea îți va șopti deseori că nu ești suficient de bun, de deștept, că nu vei reuși, că te amăgești, că este imposibil, că nu ești capabil și că nu meriți. Nu asculta criticul interior, nu te opri din ceea ce vrei să faci. Învață că odată cu timpul, prin acumularea de experiențe, de greșeli, de eșecuri și de reușite, criticul interior va fi din ce în ce mai slab. Doar prin exersare și experiență, ajungi să nu te mai temi de provocări.

Nu te gândi prea mult la probleme - Dacă stai și te gândești la ce nu ar putea merge bine, la situațiile stresante din viața ta, vei trăi într-un stres permanent și vei rămâne fără energie. Contrar așteptărilor, dacă te gândești prea mult la lucruri, riști să nu mai vezi esențialul și imaginea de ansamblu. Mai bine te concentrezi pe rezolvarea problemei prezente!

Acceptă provocările - Ieși din zona ta de confort și pășește, ușor, ușor, cu pași mărunți, în necunoscut. Doar așa va apărea schimbarea în viața ta, doar așa vei putea să evoluezi și să capeți încredere în tine. Să nu îți fie frică de căderi, să îți fie frică doar de o viață în care nu ai încercat să urci spre visurile tale.

În loc să te plângi că lumea este insuportabilă, mai bine începi chiar tu să contribui la schimbarea ei - Pare irealist, dar dacă fiecare om ar începe să facă ceva pentru a schimba mediul în care trăiește, lumea s-ar schimba ușor, ușor. Puterea exemplului transformă lumea. Oamenii care au schimbat lumea au avut încredere că o pot face și au trecut la acțiune.

Nu lăsa judecata și critica celorlalți să te oprească din a fi varianta ta cea mai bună - Nu te lăsa descurajat! Având încredere în tine, știind cine ești și concentrându-te pe scopurile propuse, vei ajunge cu siguranță la succes. Doar acei oameni care nu se lasă intimidați și știu exact ce își doresc cunosc succesul în viață.

Nu te judeca pentru lucrurile care nu au mers - Învață din greșeli și mergi înainte. Găsește-ți propriul stil, rămâi autentic și fă-ți auzită vocea. Dăruiește mai departe din ceea ce ai învățat, rămâi un om bun și nu uita de unde ai plecat. Nu te teme că ai ajuns prea sus, să nu îți fie frică de căderi, să îți fie frică doar de o viață în care nu ai încercat să urci spre visurile tale!

Lasă un comentariu