VACCINUL CONTRA HPV, SOLUȚIA DE ERADICARE A CANCERULUI DE COL UTERIN

Distribuie pe:

Cercetătorii britanici de la Universitatea Caledoniană Glasgow, citați de descopera.ro, susțin că, în următorii 30 de ani, cancerul de col uterin ar putea fi eradicat dacă fetele cu vârste de 12 - 13 ani ar fi vaccinate contra virusului HPV (Human Papilloma Virus).

“Credem că vaccinarea la nivel mondial împotriva acestui tip de cancer ar putea duce la eradicarea definitivă a bolii. În prezent, fetele și adolescentele sunt vaccinate contra virusului HPV în Anglia, iar Scoția a introdus vaccinul în programul național de imunizare contra HPV în 2008.

Studiul nostru arată că în aceste state rata apariției cancerului de col uterin în cazul fetelor care au deja celule precanceroase a scăzut cu 89%. De asemenea, am observat și că femeile care nu sunt vaccinate contra virusului HPV beneficiază de pe urma vaccinării altora, întrucât imunizarea a condus la răspândirea mai dificilă a virusului, care nu mai este purtat de atât de multe persoane în urma vaccinării.

Știm că, în rândul femeilor, numărul screening-urilor de cancer de col uterin este în scădere, așa că această metodă preventivă prin vaccinare a fost demonstrată ca fiind eficientă în reducerea drastică a riscului, aproape eliminând această formă de cancer în rândul femeilor cu vârste sub 25 de ani.

Vaccinul a fost creat pentru combaterea a două tulpini de HPV - tipul 16 și tipul 18 - care sunt responsabile de cauzarea a 80% din cazurile de cancer de col uterin, însă studiile au descoperit că acest vaccin protejează și împotriva altor trei tulpini de HPV”, explică oamenii de știință britanici.

 

Lasă un comentariu