PROIECT: VALOAREA UNUI TICHET DE MASĂ, MAJORATĂ LA 20 DE LEI

Distribuie pe:

La secretariatul Senatului a fost depus recent un proiect de modificare a Legii 165/2018 privind acordarea biletelor de valoare, prin care se propune majorarea valorii nominale a tichetului de masă, de la 15.18 lei la 20 de lei.

Inițiatorii (cinci parlamentari PSD) propun modificarea articolului 14 (1) din Legea nr.165/2018 privind acordarea biletelor de valoare, astfel: “Valoarea nominală a unui tichet de masă nu poate depăși suma de 20 de lei, de la data aplicării prevederilor prezentei legi”, în loc de “valoarea nominală a unui tichet de masă nu poate depăși suma de 15,18 lei”.

În expunerea de motive, se arată: “Promovarea acestui act normativ, prin modificarea ce constă în actualizarea valorii nominale a tichetului de masă la valoarea de 20 de lei, este determinată de valoarea actuală a unui tichet de masă de 15.18 lei (înainte de impozare), care nu este suficientă pentru a cumpăra o masă de prânz, în condițiile în care valoarea medie a unei mese de prânz este de 21.40 lei.

De asemenea, valoarea pe zi a tichetului de masă din România este printre cele mai mici din Europa.

Prin majorarea propusă, salariații vor avea un beneficiu extra-salarial de valoare semnificativă, cu care vor putea acoperi costul unei mese de prânz, în timpul unei zile de lucru. Folosirea tichetelor de masă cu valoare nominală mai ridicată va crește și puterea de cumpărare a beneficiarilor lor, în ceea ce privește bugetul personal pentru consumul de alimente”.

Senatul este primul for sesizat, decizională fiind Camera Deputaților. 

Lasă un comentariu