A ÎNCEPUT AGRARIA

Distribuie pe:

Joi, 11 aprilie, ministrul Agriculturii, Petre Daea, a deschis oficial cea de-a 25-a ediție a târgului Agraria, unul dintre cele mai apreciate târguri internaționale pentru agricultură, industrie alimentară și zootehnie și cel mai mare eveniment de profil din Transilvania, ce se desfășoară până duminică, 14 aprilie, în localitatea Jucu din județul Cluj. Manifestarea constituie o oportunitate pentru fermierii din toată țara de a se informa cu privire la tendințele și noutățile referitoare la tehnologiile agricole, adaptate specificului fiecărei zone. La târg participă peste 300 de companii expozante din 10 țări, iar fermierii și specialiștii din domeniu au ocazia de a realiza schimb de informații și de a încheia parteneriate.

,,Rodul muncii fermierilor este încununat de succes atunci când toți suntem împreună, când își dă mâna administrația cu interesul fermierilor, când își dau mâna toți cei care plămădesc rânduiala în țară, din respect pentru această muncă excepțională pe care o fac fermierii”, spunea Ministrul Agriculturii. Domnia sa a salutat și a felicitat organizatorii pentru această inițiativă deosebită de a facilita întâlnirea dintre cercetători, mediul academic, producători de utilaje și pe toți cei care colaborează pentru obținerea de rezultate mai bune în agricultură.

La această ediție aniversară, Comisia Europeană DG AGRI - Direcția Generală Agricultură și Dezvoltare Rurală va fi prezentă cu un stand, ce are ca temă “ De la fermă la consumator, alimente durabile pentru un stil de viață sănătos”. Astfel, experții europeni își doresc să informeze publicul asupra implicării Uniunii Europene în ceea ce privește asigurarea unei cantități suficiente de produse alimentare, sigure și de calitate pentru toți cetățenii.

De asemenea, Agenția Națională de Zootehnie, gazda salonului Zootehnica Show, dedicat digitalizării fermei zootehnice aduce în atenție posibilitățile de îmbinare optimă a productivității cu bunăstarea animalelor și sustenabilitatea resurselor. Adoptarea digitalizării în sectorul zootehnic românesc reprezintă un subiect important de dezbatere, noile aspecte legate de digitalizare putând aduce valoare adăugată agriculturii românești, informează Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

 

Lasă un comentariu