COPIII ÎI PREFERĂ PE BUNICI ÎN DETRIMENTUL PĂRINȚILOR!

Distribuie pe:

Potrivit unui studiu realizat în Marea Britanie, copiii preferă să petreacă mai mult timp cu bunicii decât cu părinții, întrucât timpul petrecut alături de bunici are o valoare cu totul aparte pentru cei mici.

În opina specialiștilor, există două motive principale pentru care copiii vor alege să își petreacă timpul în compania bunicilor, în loc să stea cu părinții. În primul rând, pentru că pot petrece un interval mai îndelungat împreună și, în al doilea rând, pentru că bunicii înțeleg mai bine ce vor copiii și de ce au nevoie.

Răbdarea, o calitate apreciată de cei mici

Copiii vor forma întotdeauna legături strânse cu persoanele care petrec mai mult timp cu ei. Având în vedere faptul că, în prezent, ambii parteneri merg la serviciu pentru a asigura stabilitatea financiară a familiei și că este mai sigur și mai practic să se lase copiii în grija bunicilor, nu este de mirare că cei mici devin foarte apropiați de bunici.

În plus, bunicii au fost și ei părinți la rândul lor și înțeleg mai rapid semnalele transmise de copii. Sunt mai sensibili la nevoile copiilor și știu să răspundă eficient. În acest mod se dezvoltă afecțiunea și atașamentul puternic față de bunici de la o vârstă fragedă.

Desigur, este posibil ca afecțiunea pronunțată a copiilor să fie motivată de faptul că sunt răsfățați de bunici.Tuturor ne place să fim valorizați și să ni se arate că suntem importanți.

Bineînțeles că și părinții își iubesc copiii, dar rolul de părinte include și instrucțiuni, uneori plictisitoare, pentru cei mici, reguli, disciplină, învățarea unor lucruri care nu îi atrag foarte mult și structurarea unui program clar.

În momentele în care bunicii îi învață ceva pe cei mici, au tendința de a fi mai răbdători și mai blânzi. Se bazează în primul rând pe exemple practice, sunt calmi, au mai multă răbdare, nu se enervează ușor și nu sunt presați de timp sau de nevoia de a ajunge la serviciu la o anumită oră.

Mâncarea, mult mai savuroasă decât cea de acasă

Pe de altă parte, bunicii nu trebuie să cheltuiască sume importante pentru a câștiga afecțiunea copiilor, nu este nevoie ca ei să le ofere nepoților cadouri costisitoare. Este suficient să le dea mici daruri, care nu costă prea mult, dar le vor arăta copiilor că sunt importanți și iubiți. Cel mai important lucru este mesajul transmis copiilor, nu suma cheltuită.

În studiul recent, s-a demonstrat că peste 52% dintre copii preferă să stea cu bunicii, în loc să fie cu părinții. În plus, în urma chestionarelor s-a constatat că una din 10 mame se simte nesigură din cauză că relația dintre copii și bunici este mai puternică decât apropierea față de ea.

În cadrul cercetării, s-au identificat trei motive pentru această preferință. În primul rând, bunicii îi răsfață pe copii mult mai des. În al doilea rând, îi lasă aproape tot timpul să facă tot ce vor, iar al treilea considerent este mâncarea, deliciile de la bunici fiind irezistibile față de meniul de acasă, preparat de mame. Apoi, există un motiv obiectiv pentru care bunicii le pot face pe plac nepoților, pentru că... îi pot duce oricând înapoi acasă, dacă lucrurile scapă de sub control.

Nimeni nu poate înlocui părinții

Însă, indiferent de preferințele sugerate de diferite studii, realitatea este că nimeni nu îi poate înlocui pe părinții copiilor.

“Nu contează că, poate, bunicii prepară feluri de mâncare mai gustoase și nici nu este cazul să începi o concurență permanentă pentru a-i atrage pe copii. Atât timp cât le arăți celor mici cât de importanți sunt pentru tine și petreci cât mai mult timp cu ei, nu ai motive de îngrijorare. Ei știu că îi iubești, iar acest lucru este mai mult decât suficient.

Chiar dacă bunicii țin copiii de mână un timp destul de scurt, aceștia își câștigă un loc important în inima lor până la vârsta adultă.

Cu toate acestea, timpul petrecut cu bunicii nu poate să anuleze afecțiunea părinților, ci poate constitui o amintire deosebită din timpul copilăriei”, îi liniștesc pe părinți specialiștii britanici. 

Lasă un comentariu