A FOST LANSAT PROGRAMUL RABLA 2019

Distribuie pe:

Vineri, 12 aprilie 2019, a început, oficial, a 15-a ediție a programul Rabla, prin care este încurajată, mai mult ca oricând, cumpărarea de mașini electrice.

Potrivit Ministerului Mediului, va fi păstrată și anul acesta prima de casare de 6.500 lei, la care se poate acumula, în funcție de motoare, un ecobonus de 1.000 de lei sau de 1.700 lei (pentru cele hibrid). Totodată, se va menține ecobonusul de 10.000 de euro pentru achiziționarea unei mașini nepoluante, 100% electrice.

Deși, inițial, pentru ediția din acest an a programului Rabla fusese prevăzută o condiție nouă pentru casarea mașinilor vechi, și anume existența la zi inspecției tehnice periodice (ITP), autoritățile au renunțat la această obligație.

În schimb, pentru a intra în program, beneficiarii persoane fizice trebuie să caseze o mașină mai veche de opt ani, să locuiască în România și să nu aibă datorii la autoritățile locale.

Spre deosebire de anul trecut, în 2019, mașinile ce urmează să fie cumpărate vor trebui să genereze cel mult 120 g CO2/km (anul trecut, limita a fost de 130 g CO2/km). În plus, cei care intenționează să își înlocuiască mașina veche vor putea primi, dacă mașina nouă este dotată cu un motor care nu generează mai mult de 96 g CO2/km, un ecobonus în valoare de 1.000 de lei, iar dacă vor să cumpere o mașină nouă cu motor hibrid, ecobonusul suplimentar va fi de 1.700 de lei.

 

Lasă un comentariu