VIZITĂ ARHIEREASCĂ ÎN PROTOPOPIATUL ORTODOX REGHIN

Distribuie pe:

În perioada 14-16 aprilie 2019, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei, a efectuat o vizită pastoral-misionară în Protopopiatul Reghinului, fiind prezent în mijlocul preoților și credincioșilor în această perioadă sfântă și binecuvântată a Postului Mare, care premerge marele praznic al Învierii din morți a Mântuitorului Iisus Hristos.

Duminică, 14 aprilie 2019, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie Arhierească, în mijlocul unui frumos sobor de clerici, la Biserica cu hramul „Sfântul Nicolae" din municipiul Reghin, unde slujește părintele paroh Vasile Cătălin Chiorean. Cu acest binecuvântat prilej, biserica s-a dovedit a fi neîncăpătoare pentru că mulțime mare de credincioși au trecut pragul sfântului locaș de închinăciune pentru a lua parte la slujbă. Această zi a fost o adevărată sărbătoare pentru viața spirituală a municipiului Reghin. După săvârșirea Sfintei Liturghii, Înaltpreasfințitul Irineu a rostit un cuvânt de învățătură, prin care a sădit în sufletele celor prezenți dragostea de Dumnezeu, de Sfânta Biserică, a semănat cuvântul Evangheliei pentru a aduce mângâiere sufletească, întărire în credință și înălțare duhovnicească. La finalul slujbei, la momentul rânduit, Înaltpreasfințitul Irineu a conferit Ordinul „Donum Sacrum Unitatis" doamnei ec. Maria Precup, primarul municipiului Reghin, și domnului Mircea Oltean, membri ai Consiliului Eparhial al Arhiepiscopiei Alba Iuliei, pentru truda și osârdia depusă în slujba Bisericii. Ziua de duminică, 14 aprilie, s-a dovedit a fi o zi de mare sărbătoare pentru municipiul Reghin, pentru întregul Protopopiat Ortodox Român Reghin, o sărbătoare a spiritualității românești, un moment de bucurie sfântă, de înălțare sufletească și împlinire duhovnicească.

Luni, 15 aprilie 2019, Înaltpreasfințitul Irineu a vizitat o parte din parohiile Văii Mureșului Superior, acea vatră a românismului curat, a creștinismului pur și sănătos, un ținut mirific și binecuvântat de Dumnezeu cu atâtea frumuseți, cu atâtea locuri binecuvântate, unde se îmbină în chip armonios și pilduitor frumusețea locurilor cu hărnicia și bunătatea oamenilor, atât a celor din trecut, cât și a celor de azi. Înaltul ierarh a vizitat parohiile situate pe malul stâng al râului Mureș: Ideciu de Sus, Idicel-Sat, Idicel-Pădure, Aluniș, Rușii-Munți, Sebeș. Vizitând toate aceste localități rurale, ierarhul și-a dovedit sentimentul de recunoștință față de valorile perene ale satului românesc, care permanent a fost temelia, sprijinul și stâlpul de susținere al neamului nostru românesc.

Marți, 16 aprilie 2019, Înaltpreasfințitul Irineu a vizitat o parte din parohiile din municipiul Reghin: Parohia Înălțarea Domnului (de la sediul protopopiatului), Parohia Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, Parohia Iernuțeni și Parohia Petelea.

În toate aceste parohii vizitate din Protopopiatul Reghin condus cu multă osârdie, râvnă și sârguință de Părintele protopop Valentin Vârva, Înaltul ierarh al Bisericii Ortodoxe Române a fost întâmpinat de preoți și credincioși cu multă dragoste, cu bucurie și emoție sfântă. Tuturor, ierarhul le-a adresat cuvânt de învățătură, aducând prin acesta bucuria din mesajul Evangheliei lui Hristos. Prin mesajul hristic transmis prin aceste vizite pastoral-misionare, Înaltpreasfinția sa a adus în sufletele păstoriților săi balsam sufletesc, întărire în credință, gând de speranță și nădejde, lumină din lumina Învierii lui Hristos.

 

Lasă un comentariu