EMISIUNE NUMISMATICĂ: DESĂVÂRȘIREA MARII UNIRI - HENRI MATHIAS BERTHELOT

Distribuie pe:

Banca Națională a României (BNR) va lansa în circuitul numismatic, începând cu data de 22 aprilie 2019, o monedă din argint, cu tema Desăvârșirea Marii Uniri - Henri Mathias Berthelot.

Aversul monedei redă conacul generalului Berthelot din comuna Fărcădinul de Jos, în prezent General Berthelot, județul Hunedoara, inscripția în arc de cerc “ROMANIA”, valoarea nominală “10 LEI”, stema României și anul de emisiune “2019”, iar reversul prezintă portretul lui Henri Mathias Berthelot, inscripțiile în arc de cerc “HENRI MATHIAS BERTHELOT” și anii între care a trăit “1861 - 1931”.

Monedele din argint, ambalate în capsule de metacrilat transparent, vor fi însoțite de broșuri de prezentare redactate în limbile română, engleză și franceză, care includ certificatul de autenticitate al emisiunii, pe care se găsesc semnăturile guvernatorului BNR și casierului central.

Tirajul emisiunii este de 300 monede din argint, prețul de vânzare (exclusiv TVA, inclusiv broșura de prezentare) este de 350 lei pentru o monedă, iar lansarea în circuitul numismatic se realizează prin sucursalele regionale București, Cluj, Iași și Timiș ale Băncii Naționale a României.

BNR îi informează pe pasionații de emisiuni numismatice că, pentru rezervarea monedelor în vederea achiziționării, se poate utiliza formularul publicat pe site-ul oficial al instituției www.bnr.ro.

Lasă un comentariu