ARDEIUL IUTE, DE AJUTOR ÎN TRATAREA CANCERULUI LA PLĂMÂNI

Distribuie pe:

Cercetătorii americani de la Universitatea Marshall, din Virginia de Vest, citați de descopera.ro, susțin că o substanță conținută de ardeii iuți are un efect extrem de pozitiv în cazul pacienților diagnosticați cu cancer la plămâni. Testele de laborator au arătat că substanța capsaicină a reușit să stopeze din evoluție metastazele canceroase din plămâni, în stadiile incipiente. În cazul pacienților aflați într-o fază avansată, capsaicina a împiedicat răspândirea metastazelor în restul organismului.

“Avem vești bune pentru pacienții diagnosticați cu cancer la plămâni! Statistic, doar unul din zece pacienții cu cancer la plămâni mai trăiește cinci ani de la data la care a fost diagnosticat. Maladia nemiloasă are însă un dușman pe măsură: ardeiul iute.

Bogat în capsaicină, adică exact substanța care îl face usturător, ardeiul iute are un efect deloc de neglijat în lupta organismului împotriva metastazelor canceroase. Noi am reușit să oprim din evoluție mai mute metastaze aflate în fază incipientă, folosind capsaicina și, în plus, am reușit să împiedicăm răspândirea metastazelor în restul organismului, folosind același condiment pișcăcios.

Teste au fost făcute pe trei tipuri de celule canceroase. În cadrul testelor de laborator, am reușit blocarea evoluției metastazelor. Cobaii care erau bolnavi de cancer la plămâni au consumat capsaicină, timp de mai multe săptămâni. Zonele afectate de metastaze s-au redus pe durata tratamentului și boala nu a mai evoluat.

Capsaicina are un rol important în diviziunea celulară, blocând proteina SRC, care joacă un rol important în metabolismul celular. După o lungă dezbatere la Societatea Americană de Investigații Patologice, din Orlando, Florida, s-a dat undă verde unui tratament alternativ pentru bolnavii de cancer, pe bază de capsaicină. Substanța poate fi completată de tratamentul de chimioterapie, pentru a prelungi viața pacienților. Din păcate, nu am reușit să distrugem complet metastazele pulmonare aflate în stadiul IV, însă am dublat perioada estimată de viață a cobailor convalescenți.

Cancerul la plămâni este una dintre cele mai frecvente forme de cancer. Potrivit OMS, anual, peste două milioane de oameni mor răpuși de această maladie. Majoritatea pacienților diagnosticați cu această boală sunt fumători sau foști fumători. Boala este fără simptome în stadiile incipiente și poate fi descoperită doar cu ajutorul unor analize amănunțite. Statistic, doar unul din 10 pacienți diagosticați cu cancer apucă să trăiască mai mult de cinci după ce au aflat de ce boală suferă”, afirmă oamenii de știință americani.

Lasă un comentariu