ESTE IMORAL CA IOHANNIS SĂ VORBEASCĂ DESPRE SĂNĂTATE

Distribuie pe:

PSD consideră că atacul președintelui Klaus Iohannis privind acțiunile guvernului PSD în domeniul Sănătății denotă o ipocrizie jignitoare la adresa opiniei publice din România. Este absolut inacceptabil ca tocmai Iohannis să atace PSD că nu construiește spitale, în condițiile în care PNL, partidul care îl susține în campania prezidențială, a închis zeci de spitale din România, redeschise apoi în guvernarea PSD.

Este intolerabilă insinuarea președintelui Iohannis că PSD nu face nimic pentru personalul medical, deși toată lumea știe că PSD a acordat cele mai mari creșteri salariale în acest sector, oprind practic exodul medicilor și asistenților din țară. Ipocrizia prezidențială e cu atât mai mare în condițiile în care românii își amintesc bine că PNL a tăiat cu 25% salariile celor care lucrează în Sănătate, spunându-le medicilor și asistentelor să își caute de lucru în străinătate. Este deci cel puțin imoral ca tocmai Iohannis și PNL să abordeze acest subiect al veniturilor personalului medical.

În 2019, guvernul PSD a alocat pentru Sănătate cel mai mare buget din istoria României, 46,6 miliarde lei, cu 16 miliarde lei mai mult decât a alocat în 2016 guvernul Cioloș, susținut de Iohannis și PNL.

Guvernul PSD va utiliza toate cele 150 de milioane de euro de care dispune România pentru construcția a trei spitale regionale, al căror cost a fost estimat la 1,2 miliarde euro. În acest sens, Guvernul a început discuțiile la Comisia Europeană ca procentul finanțării nerambursabile să fie majorat la cel puțin 85% din costul total.

Lasă un comentariu