AUTOSPECIALĂ DONATĂ COMUNITĂȚII SIGHIȘORENE DE ORAȘUL ÎNFRĂȚIT DINKELSBUHL

Distribuie pe:

În ședința ordinară a Consiliului Local Sighișoara, din luna martie 2019, a fost acceptată donația unui bun mobil, constând într-o autospecială Magirus DLK 23, donată de orașul înfrățit Dinkelsbühl, Germania.

Autospeciala Magirus DLK 23 / 12n.B, deși este destinată în principal situațiilor de urgență la înălțime, poate fi întrebuințată și în activități edilitar-gospodărești, cum ar fi tăierea sau toaletarea copacilor cu înălțime mare, reparații la acoperișuri, îndepărtarea țurțurilor de gheață.

Relația cu orașul înfrățit Dinkelsbühl datează din anul 2001. La inițiativa Primăriei orașului Dinkelsbühl și a Comitetului de conducere al Asociației Sașilor Transilvăneni din Germania, a fost exprimată, în anul 2001, dorința stabilirii unei relații de parteneriat între municipiul Sighișoara și orașul Dinkelsbühl.

În luna octombrie 2005, ambele Consilii Locale, al orașului Dinkelsbühl, respectiv al municipiului Sighișoara, au aprobat înfrățirea dintre cele două localități și semnarea protocolului de înfrățire, iar în luna septembrie 2006, a avut loc Ceremonia de înfrățire.

Acest protocol de înfrățire a însemnat începutul unei frumoase colaborări prin care, de-a lungul anilor, au avut loc vizite oficiale, schimburi de experiență în domeniul restaurării monumentelor și a turismului, dar și programe pentru tineri, care s-au desfășurat atât în orașul german Dinkelsbühl, cât și în municipiul Sighișoara.

Lasă un comentariu