ATAȘAT PE PROBLEME DE MUNCĂ ȘI SOCIALE, ÎN CADRUL AMBASADEI ROMÂNIEI DIN ISRAEL

Distribuie pe:

La inițiativa Ministerului Muncii și Justiției Sociale (MMJS), Guvernul a aprobat, în ședința din 18 aprilie 2019, memorandumul pentru înființarea postului de atașat pe probleme de muncă și sociale, în cadrul Ambasadei României din Israel, post necesar pentru clarificarea procesului de acordare a indemnizațiilor supraviețuitorilor Holocaustului, precum și pentru gestionarea situațiilor cu care se confruntă cetățenii români pe teritoriul Statului Israel.

“Decizia a fost luată în urma solicitărilor primite în cadrul întâlnirilor cu reprezentanții World Jewish Restitution Organisation (WJRO) din 9 mai 2018 și din 19 februarie 2019, când unul dintre subiectele abordate a fost cel al procesului de acordare de indemnizații supraviețuitorilor Holocaustului.

Astfel, în materie de indemnizații pentru supraviețuitorii Holocaustului au fost semnalate unele dificultăți legate de birocrația generată de documentația ce trebuie depusă de aceștia, în condițiile în care majoritatea solicitanților au vârste de peste 90 de ani. Majoritatea acestor persoane se adresează în mod constant secretarului general al WJRO, Colette Avital, având în vedere că în cadrul Ambasadei României la Tel Aviv nu există o persoană (atașat pe probleme de muncă și sociale) care să gestioneze problematica menționată.

În cadrul MMJS funcționează Corpul atașaților pe probleme de muncă și sociale, care asigură reprezentarea ministerului în cadrul misiunilor diplomatice ale României în străinătate.

Personalul desemnat în calitate de atașat pe probleme de muncă și sociale are ca atribuții susținerea și protejarea intereselor lucrătorilor români în străinătate, promovarea mobilității lucrătorilor în străinătate și informarea lucrătorilor asupra riscurilor muncii ilegale.

De asemenea, atașații pe probleme de muncă și sociale soluționează cu operativitate problemele de natură de muncă și sociale, cu care se confruntă cetățenii români și, în acest sens, colaborează cu autoritățile statului în vederea sprijinirii integrării sociale a cetățenilor români”, precizează MMJS, într-un comunicat de presă.

Lasă un comentariu