ÎN PERIOADA 29 APRILIE-5 MAI, OLIMPIADA NAȚIONALĂ DE GEOGRAFIE

Distribuie pe:

Ca în fiecare an, Ministerul Educației Naționale organizează olimpiadele școlare, concursuri de performanță ce reunesc în întrecere pe cei mai înzestrați elevi în toate domeniile. Anul acesta, Inspectoratul Școlar Județean Mureș are deosebita onoare de a organiza, la Târgu-Mureș, Olimpiada Națională de Geografie pentru clasele VIII-XII. Manifestarea prestigioasă, în care elevii sunt chemați să dea măsura talentului și a cunoștințelor lor în domeniul geografiei, va avea loc în perioada 29 aprilie - 5 mai, aflăm de la profesor Ioan MACARIE, inspector școlar general la Inspectoratul Școlar Județean Mureș.

La concurs vor participa 356 de elevi din clasele VIII-XII, din toate județele țării, 47 de profesori însoțitori și 46 de profesori, membri ai Comisiei Centrale.

Deschiderea festivă este programată marți, 30 aprilie, începând cu ora 9.30, la Sala Mare a Palatului Culturii din Târgu-Mureș.

Probele se vor desfășura la Universitatea “Dimitrie Cantemir” din Târgu-Mureș.

“Sperăm într-o bună desfășurare a acestei manifestări, menită să așeze la loc de cinste învățământul mureșean.

Vă așteptăm cu drag la această sărbătoare unde talentul, creativitatea și perseverența vor câștiga!”, preciza prof. Ioan MACARIE. Domnia sa încheia cu un citat din Alexandra TĂTARU: “Geografia este știința Lumii, iar Lumea toată ești Tu”.

 

Lasă un comentariu