SUPLIMENTELE DE CALCIU, RISC DE BOLI CARDIOVASCULARE PENTRU BĂRBAȚI

Distribuie pe:

Cercetătorii americani de la Institutul Național al Cancerului, citați de descopera.ro, susțin că bărbații care iau suplimente de calciu ar putea crește cu aproape 20% riscul de a muri de boli cardiovasculare.

“Pentru a afla dacă suplimentele de calciu sunt asociate cu un risc crescut de a muri de boli cardiovasculare, am colectat date despre mai mult de 388.000 de bărbați și femei, în vârstă de 50 - 71 de ani, timp de un an, apoi i-am urmărit, în medie, timp de 12 ani.

În această perioadă, au decedat aproximativ 7.900 de bărbați și 4.000 de femei din cauza bolilor cardiovasculare. Printre cei care au murit, am descoperit că 51 la sută dintre bărbați și 70 la sută dintre femei au luat suplimente de calciu. Bărbații care au luat 1.000 de miligrame de supliment de calciu pe zi au avut un risc cu 20% mai mare de a muri de boli de inimă și cu 14% de a muri din cauza unui accident vascular cerebral. Totuși, în rândul femeilor, suplimentele de calciu nu au fost legate de un risc crescut de a muri de boli cardiovasculare sau accident vascular.

Având în vedere utilizarea pe scară largă a suplimentelor de calciu de către populație (mai ales pentru osteoporoză), este foarte important să evaluăm efectul consumului suplimentar de calciu, dincolo de sănătatea osoasă.

În concluzie, nici bărbații și nici femeile nu ar trebui sa ia suplimente de calciu fără a se consulta, în prealabil, cu medicul curant, care le poate explica, atât beneficiile, cât și riscurile acestor suplimente. Suplimentele de calciu ar trebui folosite numai după o analiză atentă și numai dacă beneficiile potențiale în ceea ce privește sănătatea osoasă depășesc riscurile cardiovasculare”, afirmă oamenii de știință americani.

Lasă un comentariu