ÎN SITUAȚII DE URGENȚĂ, INVITAȚIE LA DONARE DE SÂNGE PRIN SMS!

Distribuie pe:

Joi, 18 aprilie 2019, președintele Klaus Iohannis a promulgat actul normativ de completare a Legii 282/2005 privind organizarea activității de transfuzie sanguină și donarea de sânge, care stabilește că donatorii primesc un mesaj de solicitare în situații de urgență sau la demararea unor campanii de donare de sânge.

Potrivit noilor reglementări, în situații de urgență sau la demararea unor campanii de donare de sânge, donatorii primesc un mesaj de solicitare, care cuprinde nevoia curentă de sânge, tipul și cantitatea necesară.

De asemenea, după fiecare recoltare, donatorii de sânge vor primi un mesaj de mulțumire cu următorul text: “Vă mulțumim că ați donat sânge în data de... Fiecare picătură de sânge contează!”.

În plus, în momentul în care s-a utilizat sângele recoltat, donatorii de sânge primesc un mesaj cu următorul text: “Vă mulțumim! Un pacient a beneficiat de sângele donat de Dumneavoastră. Vă invităm să rămâneți donator constant de sânge!”.

Prevederile actualei legi vor intra în vigoare începând cu 1 ianuarie 2020, dată până la care Ministerul Sănătății va elabora normele metodologice de aplicare, aprobate prin ordin al ministrului.

Lasă un comentariu