ASTĂZI, 23 APRILIE, ZIUA VETERANILOR DE RĂZBOI

Distribuie pe:

Prin adoptarea H.G. nr. 1222 din 10.10.2007, Guvernul a hotărât ca Ziua Veteranilor de Război să fie sărbătorită anual, la data de 23 aprilie, în semn de recunoaștere a meritelor acestora pentru apărarea independenței, suveranității, integrității teritoriale și a intereselor României.

Astăzi, 23 aprilie, de la ora 12, în Piața Teatrului din Târgu-Mureș, Garnizoana Târgu-Mureș, Instituția Prefectului - Județul Mureș și Asociația Veteranilor de Război - filiala Mureș, în colaborare cu Consiliul Județean Mureș și Primăria Municipiului Târgu-Mureș, organizează o ceremonie militară, pentru a marca Ziua Veteranilor de Război.

,,Manifestarea debutează cu acordarea onorului prefectului județului Mureș, salutarea drapelului de luptă, trecerea în revistă a gărzii de onoare și salutarea acesteia. În continuare, se va intona imnul național al României, va fi oficiat un TEDEUM, vor rosti alocuțiuni președintele Asociației Veteranilor de Război - filiala Mureș, comandantul Garnizoanei Târgu-Mureș și prefectul județului Mureș.

Ceremonia se va încheia prin recitarea a două poezii patriotice proprii, de către domnul colonel în retragere Mircea ISTRATE. La ceremonie vor fi prezenți și trei veterani de război din județul Mureș.

Conform datelor furnizate de Casa Județeană de Pensii Mureș, la nivelul județului Mureș sunt 106 veterani de război, două văduve de război și 1.268 văduve de veterani de război. Media de vârstă a veteranilor de război este de 95 de ani”, spunea lt.col. Colceriu Sergiu-Petru, comandantul Comenduirii garnizoanei Târgu-Mureș.

Lasă un comentariu