LECȚIILE DESPRE ENERGIE AU AJUNS LA SÂNPETRU DE CÂMPIE ȘI TÂRGU-MUREȘ

Distribuie pe:

* Peste 120 de copii au participat, în perioada 17-18 aprilie, la acțiuni educative;

* Începând cu luna martie și până în prezent, circa 300 de copii din județul Mureș au învățat despre energie de la voluntarii E.ON, Delgaz Grid și pompieri.

Peste 120 de copii de la Grădinița “Codrișor” din Târgu-Mureș și Școala Gimnazială “Sfântu Petru” Sânpetru de Câmpie au participat, în perioada 17-18 aprilie, la acțiuni educative susținute de voluntarii E.ON, Delgaz Grid și specialiștii Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Horea” al județului Mureș. Copiii au învățat, în cadrul “Lecțiilor despre energie”, cum să folosească electricitatea și gazul în condiții de siguranță, dar și care este comportamentul corect în situații de risc: la incendii sau cutremure.

Cei mici au fost încântați de filmele educative prezentate și de modul interactiv de derulare a lecțiilor. Ei au dovedit că sunt receptivi și că deprind cu ușurință regulile de siguranță și că știu foarte bine care sunt situațiile în care trebuie să sune la 112 și ce detalii trebuie să furnizeze cu acest prilej.

La finalul activității, 500 de copii de la cele două instituții de învățământ au participat la un exercițiu de evacuare organizat de pompieri, având un comportament corect și adecvat pentru situații de urgență.

Copiii au promis voluntarilor și pompierilor că vor transmite mai departe mesajele de siguranță fraților, părinților, bunicilor, vecinilor și prietenilor și că, de acum înainte, vor fi mai atenți la prize, la aragaz, la cablurile de curent și că nu se vor juca niciodată în apropierea țevilor de gaz sau în preajma stâlpilor de electricitate.

Începând cu luna martie și până în prezent, circa 300 de copii din județul Mureș au învățat despre energie de la voluntarii E.ON, Delgaz Grid și pompieri. Totodată, peste 1.000 de copii mureșeni au participat la exerciții de evacuare, în cadrul acestor acțiuni.

În acest interval, în județul Mureș, au avut loc acțiuni la Școala Gimnazială “Romulus Guga” din Târgu-Mureș, la școlile din Băla, Hădăreni și Chețani și la Biblioteca din Iernut, surpriza din acest an fiind un moment de lectură și donare de cărți pentru o parte a instituțiilor de învățământ mureșene.

Proiectul “Lecții despre energie” al E.ON România a debutat în urmă cu 10 ani, scopul acestuia fiind însușirea de către cei mici a regulilor de utilizare în condiții de siguranță a diferitelor forme de energie. În acest proiect au fost implicați până în acest an 1.200 de voluntari, iar numărul unităților beneficiare a ajuns la 530, cu circa 18.000 de beneficiari.

Lasă un comentariu