VINERI, NOR DE PRAF SAHARIAN PESTE ROMÂNIA

Distribuie pe:

Meteorologii de la Universitatea din Atena, citați de HotNews.ro, anunță că un nor foarte dens de praf saharian a lovit Europa, începând de duminică, 21 aprilie 2019, urmând să ajungă în perioada următoare până în Irlanda, Marea Britanie, Polonia și Ucraina, afectând inclusiv România.

În prim zi (duminică), norul de praf saharian, provenind în principal din Algeria, a cuprins zone importante din Spania, Franța, Elveția, sudul Italiei, Malta și insulele din vestul Mediteranei. Luni, norul gros de praf a fost împins de vânt spre nordul Italiei și sudul Franței și se așteaptă ca acesta să atingă atât Marea Britanie și Irlanda, cât și sud-vestul Germaniei, regiunea Adriatică și Balcanii de Vest.

Norul de praf urmează să se deplaseze spre nord-est și est, până în Polonia și Ucraina, atingând inclusiv Turcia și Cipru, apoi să acopere și mare parte din țara noastră, cele mai afectate regiuni fiind vestul și centrul.

Potrivit estimărilor meteorologilor greci, în România, cea mai mare concentrație de particule de praf și nisip saharian se va înregistra în cursul zilei de vineri (26 aprilie), iar începând de sâmbătă norul de praf se va disipa.

Lasă un comentariu