CUM ÎI ÎNVĂȚĂM PE COPII DESPRE VALOAREA BANILOR

Distribuie pe:

În situația în care banii nu prea mai sunt vizibili, aceștia fiind “ascunși” în carduri, iar transferurile și plățile se efectuează online, multor părinți le este tot mai greu să își învețe copiii despre valoarea banilor.

Tocmai de aceea, expertul Chris Whitlow, manager al furnizorului de servicii financiare “Edukate”, îi sfătuiește pe părinți să se asigure că banii nu sunt invizibili pentru copiii lor.

“Asigurați-vă că banii nu sunt invizibili. Este ca și cum ați citi despre fotbal și apoi ieșiți pe teren. A studia și a practica sunt două lucruri total diferite. De aceea, este important ca în familie să se vorbească deschis despre finanțe, explicându-i copilului că portofelul nu este o sursă nelimitată de bani.

Permiteți-le copiilor să aibă propriul buget, luând în considerare oferirea unei sume de bani de care copilul să se simtă responsabil. Numerarul este ceva tangibil, astfel încât copiii pot vedea clar când banii încep să fie cheltuiți. În plus, oferiți-le copiilor oportunitatea să câștige bani singuri, implicându-se în diferite activități ce pot fi făcute la vârsta lor.

Educația financiară la vârste fragede nu implică folosirea unui limbaj specific domeniului bancar. Valoarea banilor poate fi învățață prin obiceiuri simple, care să îi permită copilului să înțeleagă diferența între două prețuri, de ce contul bancar este limitat sau de unde provin banii.

Le recomandăm părinților să își ia copiii la cumpărături și să le permitem acestora să calculeze singuri valoarea produselor, încercând să se încadreze într-un anumit buget”, ne sfătuiește Chris Whitlow, citat de mediafax.ro.

Lasă un comentariu