TRATAMENT REVOLUȚIONAR PENTRU BOLILE DE RINICHI

Distribuie pe:

Cercetătorii australieni de la Institutul “George” pentru Sănătate Globală, citați de descopera.ro, susțin că au creat un medicament revoluționar pentru persoanele cu diabet și boli de rinichi, care reduce cu o treime riscul de insuficiență renală.

“În studiul nostru, am constatat că noul medicament reduce cu 30% riscul de infarct miocardic și cu 20% riscul de evenimente cardiovasulare majore, care sunt comune printre pacienții cu boli de rinichi.

Substanța activă, denumită canagliflozină, este cunoscută pentru rolul pe care îl joacă în scăderea nivelurilor de glucoză la pacienții cu diabet de tip II, dar în prezent s-a dovedit că are efect și împotriva insuficienței renale.

Diabetul este cauza majoră pentru insuficiența renală, la nivel mondial, dar pentru aproape două decenii nu a existat un nou tratament care să protejeze funcția rinichilor. Rezultatul definitiv al testelor este o descoperire medicală majoră pentru persoanele cu diabet zaharat și afecțiuni ale rinichilor, care prezintă un risc extrem de insuficiență renală, infarct miocardic, accident vascular cerebral și deces.

Acum, avem o modalitate eficientă să reducem acest risc folosind o singură pastilă pe zi.

Tratamentul poate fi folosit imediat din moment ce o clasă de medicamente cu substanța activă canagliflozină este deja disponibilă. La testele clinice, au participat 4.401 pacienți cu diabet și afecțiuni ale rinichilor din 34 de țări. Jumătate dintre ei au primit canagliflozină, pe lângă inhibitorii enzimei de conversie a angiotensinei (inhibitori ECA) sau blocanți ai receptorilor de angiotensină (blocanți BRA), folosiți în bolile renale. Cealaltă jumătate (grupul de control) a primit cea mai bună îngrijire disponibilă pentru afecțiunea lor, precum și placebo.

Rezultatele au arătat că riscul de insuficiență renală și de deces provocat de insuficiență renală sau de boli cardiovasculare s-a redus cu 30% în cazul celor care au luat canagliflozină. De asemenea, spitalizările ca urmare a unui infarct miocardic au fost reduse cu 39%, iar riscurile de incidente cardiovasculare majore, precum infarct miocardic, accident vascular cerebral și deces cardiovascular au fost reduse cu 20%.

Descoperirea noastră a demonstrat că această substanță nu protejează doar persoanele cu diabet de tip II de a dezvolta insuficiență renală, ci le protejează și de boli de inimă, infarct miocardic și alte complicații cardiovasculare.

Cu previziunea că cinci milioane de oameni din întreaga lume vor avea insuficiență renală până în anul 2035, putem considera că aceasta este o descoperire majoră”, afirmă oamenii de știință australieni.

 

Lasă un comentariu