ÎN PRAG DE SĂRBĂTOARE

Distribuie pe:

Miercuri, 24 aprilie, în Săptămâna Mare, premergătoare Sărbătorilor de Paști, rezidenții Căminului pentru Persoane Vârstnice din Târgu-Mureș au participat la o... întâlnire cu poezia religioasă, ne informează conducerea așezământului. Invitat a fost poetul Mircea Dorin Istrate, președintele Ligii Scriitorilor Români-filiala Mureș.

Poeziile alese de autor au vizat marele eveniment religios ce va urma, domnia sa citind și proză și poezie proprie, având ca temă reîntoarcerea la perioada tinereții, satul și soarta acestuia.

Surpriza a venit atunci când octogenara Paulina Lăzeanu, locatară a Căminului, a citit mai multe poezii, creații proprii, cu temă religioasă, dedicate apropiatelor sărbători pascale.

Un poem închinat veteranilor de război, a căror zi a fost sărbătorită la Târgu-Mureș în data de 23 aprilie, a fost înmânat de către autorul invitat, în semn de respect, lui Ioan Ștefan, veteran de război în vârstă de 96 de ani, locatar al Căminului, iar directoarea Căminului, dr. Anca Florea, a primit o Diplomă de Gratitudine pentru multitudinea și diversitatea activităților cultural-educative pe care le organizează.

Lasă un comentariu