29 APRILIE - 5 MAI, LA TÂRGU-MUREȘ - OLIMPIADA NAȚIONALĂ DE GEOGRAFIE

Distribuie pe:

Sub sloganul “Geografia este știința Lumii, iar toată Lumea ești tu”, peste 350 de elevi din clasele VIII-XII din toate județele țării participă în aceste zile la Olimpiada Națională de Geografie, organizată de Ministerul Educației Naționale și Inspectoratul Școlar Județean Mureș, competiție ale cărei probe se desfășoară la Universitatea “Dimitrie Cantemir” din Târgu-Mureș. “Sperăm într-o bună desfășurare a acestei manifestări, menită să așeze la loc de cinste învățământul mureșean (...) o sărbătoare unde talentul, creativitatea și perseverența vor câștiga”, se arată în mesajul inspectorului școlar general, prof. Ioan Macarie.

Prezentă la festivitatea de deschidere a celei de-a 39-a ediție a Olimpiadei, ministrul Educației Naționale, prof. univ. dr. ing. Ecaterina Andronescu, a dezmințit zvonurile potrivit cărora s-ar intenționa scoaterea disciplinei Geografie de la examenul de bacalaureat, apreciind că, dimpotrivă, această materie este una dintre cele mai generoase științe și că elevii olimpici merită toată aprecierea, alături de părinții și de dascălii lor.

“Geografia este, fără îndoială, una dintre cele mai generoase științe, care au împărțit cu alte științe preocupările pentru a înțelege lumea în care trăim, pentru a înțelege pământul pe care ne desfășurăm existența, neamurile de pe acest pământ, cum s-au așezat în partea geografică a pământului, pentru a înțelege cum a evoluat. Pământul este viu, se transformă sub ochii noștri, iar voi, dragi elevi, ați ales acest domeniu, unul extrem de important (...). Să îi aplaudăm pe profesorii și părinții voștri care au născut în sufletul vostru Geografia. Meritați, din totul sufletul, felicitări, că ați înțeles că nimic nu se poate să însemne performanță fără eforturile zilnice (...), în încercarea de a vă dovedi, prin competiția care se desfășoară la Târgu-Mureș, că performanța este posibilă și vă este la îndemână”, a afirmat ministrul, potrivit agerpres.ro.

La festivitate, care a avut loc, marți, la Palatul Culturii din Târgu-Mureș, au fost prezenți și au transmis mesaje participanților: prefectul județului, Mircea Dușa, vicepreședintele Consiliului Județean, Alexandru Cîmpeanu, inspectorul școlar general, prof. Ioan Macarie, rectorul Universității “Dimitrie Cantemir”, prof. univ. dr. Mircea Simionescu, și președintele Comisiei Centrale a Olimpiadei, prof. univ. dr. Marian Ene, de la Facultatea de Geografie a Universității București.

Elevii participanți sunt însoțiți de 47 de profesori și de 46 de membri ai Comisiei Centrale.

Foto: Palatul Culturii din Târgu-Mureș: Festivitatea de deschidere a Olimpiadei Naționale de Geografie a avut loc în prezența ministrului Educației, Ecaterina Andronescu

Lasă un comentariu