MICUL DEJUN PREVINE RISCUL DE DECES DIN CAUZA BOLILOR CARDIOVASCULARE

Distribuie pe:

Cercetătorii americani de la Universitatea Iowa în colaborare cu cercetătorii chinezi de la Universitatea de Știință și Tehnologie Wuhan, citați de descopera.ro, au ajuns la concluzia că persoanele care nu iau micul dejun prezintă un risc mai mare cu 87% de deces asociat cu o boală cardiovasculară spre deosebire de cele care mănâncă dimineața.

„Pe baza datelor incluse în sondajul național privind sănătatea și nutriția, realizat anual de Centrul American de Prevenire și Control al Bolilor, în studiul nostru am identificat și am analizat date colectate între anii 1988 și 1994, de la 6.550 de americani cu vârste cuprinse între 40 și 75 de ani.

Acest studiu este primul de acest tip care analizează impactul micului dejun asupra riscului de deces asociat bolilor cardiovasculare.

Obiceiul de a sări peste micul dejun a reprezentat totodată și un indicator comportamental al stilului de viață nesănătos. Cei care nu mănâncă dimineața prezintă mai multe riscuri să fie supraponderali, sunt mari consumatori de alcool, fumează, au un nivel ridicat de colesterol, au venituri reduse și o alimentație precară.

Prin urmare, studiul nostru subliniază beneficiile micului dejun pentru susținerea sănătății cardiovasculare, în situația în care, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, afecțiunile cardiovasculare reprezintă principala cauză de deces la nivel mondial (17,9 milioane de decese, anual), reprezentând 31% din numărul total de decese”, afirmă oamenii de știință.

                                                                                                                                               

 au ajuns la concluzia că persoanele care nu iau micul dejun prezintă un risc mai mare cu 87% de deces asociat cu o boală cardiovasculară spre deosebire de cele care mănâncă dimineața.

„Pe baza datelor incluse în sondajul național privind sănătatea și nutriția, realizat anual de Centrul American de Prevenire și Control al Bolilor, în studiul nostru am identificat și am analizat date colectate între anii 1988 și 1994, de la 6.550 de americani cu vârste cuprinse între 40 și 75 de ani.

Acest studiu este primul de acest tip care analizează impactul micului dejun asupra riscului de deces asociat bolilor cardiovasculare.

Obiceiul de a sări peste micul dejun a reprezentat totodată și un indicator comportamental al stilului de viață nesănătos. Cei care nu mănâncă dimineața prezintă mai multe riscuri să fie supraponderali, sunt mari consumatori de alcool, fumează, au un nivel ridicat de colesterol, au venituri reduse și o alimentație precară.

Prin urmare, studiul nostru subliniază beneficiile micului dejun pentru susținerea sănătății cardiovasculare, în situația în care, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, afecțiunile cardiovasculare reprezintă principala cauză de deces la nivel mondial (17,9 milioane de decese, anual), reprezentând 31% din numărul total de decese”, afirmă oamenii de știință.

                                                                                                                                               

Lasă un comentariu