OLIMPIADA NAȚIONALĂ DE GEOGRAFIE

Distribuie pe:

Ministerul Educației Naționale organizează, în fiecare an, olimpiadele școlare, concursuri de performanță ce reunesc în întrecere pe cei mai înzestrați elevi în toate domeniile.

Inspectoratul Școlar Județean Mureș are deosebita onoare de a coordona, în perioada 29 aprilie - 5 mai, la Târgu-Mureș, Olimpiada Națională de Geografie pentru clasele VIII-XII. Manifestarea prestigioasă, în care elevii sunt chemați să dea măsura talentului și a cunoștințelor lor în domeniul geografiei, are loc în perioada 29 aprilie - 5 mai, aflăm de la profesor Ioan MACARIE, inspector școlar general la Inspectoratul Școlar Județean Mureș.

La concurs participă 356 de elevi din clasele VIII-XII, din toate județele țării, 47 de profesori însoțitori și 46 de profesori, membri ai Comisiei Centrale.

La deschiderea festivă, care a avut loc marți, 30 aprilie, la Sala Mare a Palatului Culturii din Târgu-Mureș, a participat Ecaterina Andronescu, ministrul Educației Naționale.

Probele se desfășoară la Universitatea ,,Dimitrie Cantemir" din Târgu-Mureș.

,,Sperăm într-o bună desfășurare a acestei manifestări, menită să așeze la loc de cinste învățământul mureșean.

Vă așteptăm, cu drag, la această sărbătoare, unde talentul, creativitatea și perseverența vor câștiga!", preciza prof. Ioan MACARIE. Domnia sa a încheiat cu un citat din Alexandra TĂTARU: „Geografia este știința Lumii, iar Lumea toată ești Tu".

Lasă un comentariu