SIGHIȘOARA

Distribuie pe:

Spectacolul de teatru pentru copii “Aventuri cu... DL GOE”

Duminică, 12 mai 2019, ora 17.00, la Sala de Spectacole “Mihai Eminescu” va avea loc spectacolul de teatru pentru copii “Aventuri cu... DL GOE”, regia Iulian Sandu.

“Un geniu al comicului, Caragiale reflectă în cel mai fidel mod, în contextul actual, realități legate de incultură, caractere și educație, desăvârșind teatrul de satiră socială. Mereu actual, Ion Luca Caragiale ne provoacă să medităm asupra comicului, să descoperim, printre hohotele de râs, tristețea eternelor probleme comportamentale, și mai mult, ne provoacă să fim mai buni, oferind adevărate lecții de viață, atât de vii și de actuale. Universul lui Caragiale este de fapt un spectacol etern, ce punctează cu umor defectele societății noastre, cu scopul de a le îndrepta, imaginația fiind cheia ce deschide un univers nemaivăzut.”

Biletele se găsesc la Sala de Spectacole “Mihai Eminescu”, între orele 9.00 și 14.00, iar prețul unui bilet este de 10 lei. Rezervări la numărul de telefon 0740 99.37.20.

Ziua Europei, sărbătorită la Sighișoara

În cadrul manifestărilor dedicate zilei de 9 mai - Ziua Europei, Municipiul Sighișoara și Muzeul de Istorie Sighișoara, în parteneriat cu Asociația Wild Carpathia, organizează activități cultural-artistice, educative și științifice.

Joi, 9 mai 2019, între orele 14.00 și 17.00, în Piața Cetății, voluntarii Asociației Wild Carpathia vor desfășura jocuri interactive, animație stradală, ateliere educative de cultură generală europeană, activități dedicate copiilor și tinerilor cu scopul promovării valorile europene. La finalul evenimentului, Fanfara Sighișoara va susține un concert.

Sâmbătă, 11 mai 2019, la Sala Mică de ședințe a Municipiului Sighișoara, începând cu ora 10.00, va avea loc cea de-a X-a ediție a Sesiunii de comunicări științifice “Local, regional, național în context european”, în cadrul căruia vor fi prezentate mai multe lucrări, pe diferite teme:

Acțiune de colectare a deșeurilor electrice și electronice, în municipiul Sighișoara

Municipiul Sighișoara informează cetățenii că, în data de 8 iunie 2019, va desfășura o acțiune de colectare a deșeurilor electrice și electronice, în cadrul Campaniei de mediu - Mini colectare deșeuri electrice și electronice - ,,Locul deșeurilor nu este în casă!”

Colectarea se va face direct de la populație sau centralizat, în punctul de colectare situat lângă Gimnaziul de Stat ,,Zaharia Boiu” din cartierul Târnava II.

Reamintim cetățenilor că deșeurile de echipamente electrice și electronice de la populație pot fi colectate gratuit, în orice perioadă a anului, de la adresa solicitantului, apelând la telefoanele: 0741 02.87.87 sau 0756-03.67.56.

Lasă un comentariu