CONFERINȚA NAȚIONALĂ A ASOCIAȚIEI MELANOM ROMÂNIA - 2019

Distribuie pe:

Melanomul este un cancer extrem de agresiv care afectează în general tinerii, fiind responsabil de 75% dintre decesele cauzate de cancerele de piele. Conform estimării Globocan, în anul 2018, 1.107 de persoane au fost diagnosticate cu melanom în România, dintre care 438 și-au pierdut viața.

Cea de-a patra ediție a Conferinței Asociației Melanom România, Inovația în Melanom-2019. Împreună pentru o viață mai bună, care va avea loc la Cluj, în perioada 10-11 mai 2019, militează pentru îmbunătățirea accesului pacienților la terapii oncologice eficiente și consolidarea colaborării cu centrele clinice din țară. Vor fi dezbătute aspecte de frontieră în prevenția, diagnosticarea și tratamentul melanomului, ca și actualități din sistemul de sănătate românesc. Prezentările specialiștilor vor alterna cu panel-uri de discuții, workshop-uri și competiții educative, susținute anul acesta, de peste 30 de speakeri și contribuitori, pe durata a 2 zile. Conferința este adresată în primul rând pacienților și familiilor afectate de melanom.

Descrierea, programul conferinței și condițiile de participare pot fi consultate pe website-ul Melanom România: https://www.melanomromania.com/conferinta-melanom-romania-2019

Melanom România este o asociație de pacienți înființată în octombrie 2015, pornind de la experiența dramatică a persoanelor diagnosticate cu melanom din România. Asociația este cunoscută pentru rolul activ în educația pacienților și susținerea accesului necondiționat al acestora la prevenție, diagnosticare timpurie și terapii de ultimă generație.

E-mail: melanom.romania@gmail.com

Lasă un comentariu