O NOUĂ SĂRBĂTOARE NAȚIONALĂ - ZIUA GASTRONOMIEI ȘI A VINULUI!

Distribuie pe:

În Monitorul Oficial nr. 332 din 2 mai 2019, a fost publicată Legea nr. 79/2019 privind instituirea Zilei Naționale a Gastronomiei și a Vinului Românesc, care se va sărbători, anual, în prima duminică a lunii octombrie.

“Bucătăria tradițională românească este rezultatul sintetizării, în timp, a gusturilor și a obiceiurilor gastronomice specifice poporului român. Stabilirea unei zile care să celebreze această bogăție de gusturi și tradiții românești este necesară pentru a scoate în evidență calitățile bucătăriei și vinului românesc și a le face cunoscute.

În sensul prezentei legi, prin vin românesc se înțelege vinul obținut din struguri proveniți în proporție de 100% din România și care are inscripționat pe etichetă drapelul României.

Autoritățile publice centrale și locale, precum și organizațiile nonguvernamentale vor organiza manifestări cu caracter cultural-științific dedicate sărbătoririi acestei zile sau pot acorda sprijin logistic și (sau) financiar organizațiilor neguvernamentale sau altor instituții care organizează astfel de manifestări”, se arată în legea adoptată.

Deși prima duminică a lunii octombrie va fi zi de sărbătoare națională, salariații nu vor avea și zi liberă.

Lasă un comentariu