AU FOST CONDAMNATE PENTRU ACTE DE CORUPȚIE 36 DE PERSOANE

Distribuie pe:

Direcția Națională Anticorupție (DNA) anunță că, în cursul lunii martie 2019, în dosare de corupție instrumentate de această instituție, au fost condamnați 36 de inculpați, prin 24 de hotărâri judecătorești definitive.

Printre persoanele condamnate definitiv figurează un deputat, un președinte de consiliu județean, un viceprimar de municipiu, un director de cabinet de ministru, doi ofițeri de poliție și un comisar de gardă financiară, pedepsele dispuse de judecători față de cei 36 de inculpați fiind cuprinse între 7 ani și 8 luni de închisoare și 2 ani cu amânare.

“Având în vedere că, în multe cazuri, între pronunțarea deciziilor, motivarea acestora și transmiterea lor de către instanțele de judecată, în format electronic, se înregistrează o anumită diferență de timp, DNA a decis publicarea unor informări cu privire la soluțiile de condamnare definitive, la momentul pronunțării acestora, sub formă de comunicate de presă.

În acest fel, răspundem cerinței de informare a opiniei publice asupra întregului proces penal în cazuri de mare corupție, inclusiv asupra finalității dosarelor trimise spre judecare”, precizează DNA.

 

Lasă un comentariu