ÎNTÂLNIREA PENSIONARILOR DE LA “ELECTROMUREȘ”

Distribuie pe:

Se știe că la fosta întreprindere “Electromureș”, salariații acesteia au fost o mare familie din Târgu-Mureș. Aceasta a luat ființă după ce Cooperativa “Ciocanul” s-a desființat, dezvoltându-se fabrica în anul 1960. Apoi, s-a înființat Fabrica de cablaje, ca în anul 1968 să ia ființă, în cartierul “Tudor”, fabrica de Mașini de calcul. Cele trei mari întreprinderi ale “Electromureș” numărau aproximativ 13.000 de salariați, cu ingineri, muncitori, economiști care desfășurau și o activitate intensă sportivă. Întreprinderea “Electromureș” dădea la export o întreagă gamă de produse, iar cel mai important lucru a fost acela că s-a închegat o “mare familie”.

Așadar, această “mare familie” cu oameni inimoși s-au gândit la o întâlnire de suflet, unde să-și poată depăna amintirile la un pahar de vin. Ei au hotărât ca această întâlnire, cu nostalgie, să aibă loc la Restaurantul “Darina” (Dâmbul Pietros), în ziua de 4 mai 2019. Aici și-au dat întâlnire muncitori, ingineri, economiști care, poate, nu s-au mai văzut de mulți ani. Această “mare familie” care și-a dat întâlnire, și-au adus aminte cu nostalgie de foștii lor colegi cu care ani de-a rândul au trăit atât clipe fericite, dar și clipe de tristețe.

Mulțumesc pe acestă cale fostului inginer șef Ioan Toader și lui Antal Ludovic care s-au ostenit pentru a aduna atâtea persoane ale acestei mari foste întreprinderi, care au trăit la unison “nostalgia” anilor buni din viața lor.

A fost o după-amiază plăcută, când acești oameni inimoși au uitat de greutățile cu care se confruntă, chiar și pentru câteva ore.

Lasă un comentariu