GUVERNUL UNGARIEI ALOCĂ APROAPE O JUMĂTATE DE MILION DE EURO PENTRU SLUJBA PAPALĂ DE LA ȘUMULEU CIUC

Distribuie pe:

Anunțul a fost făcut de Miklós Soltész, secretarul de stat ungar în cadrul Cancelariei Prim-Ministrului, responsabil pentru relația cu cultele, minoritățile și societatea civilă. Oficialul ungur s-a deplasat pe teren, împreună cu Erik Urbán, liderul Bisericii Franciscane, și cu Balázs Sajgó, coordonatorul din partea arhiepiscopiei de la Alba Iulia a vizitei papale, pentru a vedea stadiul pregătirilor din locul în care, la 1 iunie, va avea loc slujba oficiată de Suveranul Pontif.

Miklós Soltész a declarat presei că, deși guvernul ungar nu poate interveni în organizarea unui eveniment desfășurat într-o altă țară, îi poate sprijini pe organizatorii acestui eveniment, de care comunitatea maghiară este foarte legată. Mai mult, investițiile susținute sunt unele care, după plecarea Papei, vor mai servi comunității mult timp. Acestea includ extinderea scenei de la altar și renovarea Casei “Jakab Antal”. În același timp, a mai spus Miklós Soltész, guvernul ungar a contribuit financiar și la realizarea veșmintelor și a diverselor obiecte sacrale speciale necesare slujbei papale de la Șumuleu.

“Papa ne-a transmis că vizita aceasta trebuie să servească păcii, comuniunii etniilor care trăiesc aici. Șumuleu Ciuc va servi tot acestor lucruri. Tot ceea ce mai auzim în plus despre asta, nu este important”, a declarat Soltész, citat de MTI. El a încurajat lumea să participe în număr cât mai mare la slujba papală, menționând că, deși înregistrarea a fost încheiată, aceasta se referă numai la zona împrejmuită, dar mulțimea se poate bucura de eveniment și de dincolo de garduri.

Soltész a mai adăugat că evenimentul de la Șumuleu Ciuc va fi cel care va mobiliza cele mai mari mase de oameni în timpul vizitei în România a Papei Francisc.

“Trebuie să arătăm că credința, creștinismul, catolicismul și, desigur, existența noastră națională, identitatea maghiară sunt foarte importante pentru noi”, a mai declarat secretarul de stat.

Lasă un comentariu