ATENȚIE, ROMÂNI! DUȘMANII STATULUI NAȚIONAL UNITAR NU DORM! TRANSILVANIA ÎN „COLIMATOR"! (141) FURTUL IDENTITĂȚII - O INFRACȚIUNE LĂSATĂ DE IZBELIȘTE?!

Distribuie pe:

„Până la această dată, Ministerul Culturii și Identițății Naționale... nu a înregistrat nicio solicitare pentru eliberarea unei autorizații de cercetare arheologică în România privind demersul celor două muzee din Ungaria - Muzeul Literaturii „Petöfi" din Budapesta și Muzeul de Istorie Militară al Ministerului Apărării ungar" (Daniel Breaz, ministru al Culturii și al Identității Naționale).

Înțelegând pe deplin cât s-a „zbătut" Ungaria să ne discrediteze Țara în relațiile internaționale contemporane, cu scopul ca Transilvania noastră dragă să fie readusă la cheremul ei, nu m-am mirat absolut deloc văzând cum „experta" în istorie Edit E. Lockodi (fost președinte al C.J. Mureș), acum câțiva ani, încurca de-a dreptul - ilar - epocile și, la una din televiziunile mureșene, încerca să ne lămurească, pentru a ne intra bine în cap, că „urmele" prezenței ungurilor în Transilvania datează încă din antichitate, deși istoricii de marcă sunt de acord cu faptul că ungurii au cucerit treptat Bazinul Panonic (sau Carpatic), adică estul Europei centrale (cu Transilvania), pe când deja ne aflam în... Europa medievală (la sfârșitul secolului IX)! Trecând însă cu ușurință peste această carență cu substrat subînțeles, datorate îndeobște „corifeilor" unei epoci în care ni se trasează „oficial" ideea că important este ceea ce își imaginează omul și nicidecum realitatea efectivă, ne-am pomenit în acest an cu o altă „grozăvie", evident antiromânească, prin care ostila Ungarie își rezervă realmente „dreptul", neobișnuit între două state euro-atlantice, să efectueze cercetări arheologice, sfidându-ne autoritățile, pe teritoriul României!

Premisele acestei ingerințe au fost puse pe când (în 2018) un grup de unguri au demarat cercetări specifice, în zona unde s-a desfășurat bătălia de la Sighișoara (1849), fără a avea acordul vreunei instituții publice a Statului Român, cu scopul de a fi investigate punctele topografice importante ale bătăliei și, în consecință, de a se convinge că la Albești (unde ar fi murit poetul - revoluționar antiromân Petöfi Sandor) pot fi identificate „dovezi" ale prezenței „eroului" lor!

Culmea este că acest demers istoric preliminar, dublat de un acord de cooperare semnat la Budapesta (la 26 februarie 2019) între reprezentanții a două ministere de marcă din Ungaria, constituie o surpriză de proporții pentru partea română care, consternată că Budapesta încalcă nonșalant legislația noastră privitoare la cercetarea arheologică pe teritoriul românesc (OG 43/2000, art. 5, alin. 9), „dă din umeri" și... NU ȘTIE NIMIC!

Să fie (oare) zgomotoasa propagandă a Cătușiadei găinăriilor, strident și derutant orchestrată, mai importantă decât faptul că niște „oaspeți nepoftiți", cu idei preconcepute, purced să ne rescrie tendențios Istoria și, mai grav decât cei ce ne fură material, vor să ne degreveze - pas cu pas - de identitatea noastră națională?

 

Lasă un comentariu