PESTE 30 DE MILIOANE DE EUROPENI NU ÎȘI POT PLĂTI FACTURILE CURENTE!

Distribuie pe:

Potrivit datelor furnizate de Biroul de Statistică Europeană - Eurostat, la nivelul anului 2018, 6,2% din populația Uniunii Europene (aproximativ 31 de milioane de persoane) a înregistrat lipsuri materiale severe, ceea ce însemnă că nu și-au putut permite cel puțin patru dintre elementele considerate de majoritatea oamenilor dezirabile sau necesare pentru a duce o viață decentă.

Aceste deziderate se referă la faptul ca oamenii să își poată plăti la timp facturile, să își încălzească locuința, să poată face față unor cheltuieli neprevăzute, să mănânce carne și pește (sau echivalentul vegetarian al acestora) în mod regulat, să aibă anual o vacanță de o săptămână, departe de casă, un televizor, o mașină de spălat, un autovehicul și un telefon.

Gospodăriile compuse dintr-un singur adult sunt cele mai afectate, rata deprivării materiale fiind de 9,1%, în cazurile în care respectiva gospodărie nu include copii. Rata crește în cazul gospodăriilor compuse dintr-un singur adult cu copii, la 13,2%. Pentru gospodăriile în care sunt prezenți doi sau mai mulți adulți, ratele sunt semnificativ mai mici, adică 4,4% fără copii și 5,7% cu copii.

În această statistică, România ocupă locul doi în UE, rata de deprivare materială severă ajungând la 16,8%, în 2018 (totuși, în scădere cu 2,9% față de 2017), după Bulgaria, clasată pe locul întâi, cu 20,9%.

Sub media UE (6,2%), s-au situat Suedia (1,1% ), Luxemburg (1,2%) și Țările de Jos (2,4%).

Lasă un comentariu