NOUTĂȚI DE PE AUTOSTRADĂ - CUC NU STĂ DEGEABA... CĂLARE PE CONSTRUCTOR

Distribuie pe:

Joi, 9 mai 2019, la sediul Prefecturii Iași a fost semnat contractul privind reactualizarea studiului de fezabilitate pentru tronsonul Târgu-Mureș - Târgu Neamț din Autostrada A8. Documentul a fost parafat în prezența ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc, a directorului general CNAIR, Narcis Neaga, și a reprezentanților firmei spaniole Ingineria Especializada Obra Civil Industrial.

Valoarea estimată a contractului a fost de 17,6 milioane de lei, iar procedura de atribuire nu a fost contestată, informează Ministerul Transporturilor într-un comunicat dat publicității, precizând că tronsoanele Târgu-Mureș - Târgu Neamț și Iași - Ungheni (Republica Moldova) vor fi construite din fonduri europene, iar segmental Târgu Neamț - Iași, prin parteneriat public privat.

“Pentru procedura privind revizuirea studiului de fezabilitate a fost lansată licitația pe 5 februarie, depunerea proiectelor s-a făcut până pe 3 aprilie. Iată că suntem aici, în fața dumneavoastră, pe 9 mai, să semnăm contractul. Am devansat termenul pe care ni l-am asumat, care era pe 15 mai. (...) Am înțeles foarte bine mesajul pe care românii ni l-au transmis vizavi de lipsa unei infrastructuri mari în România, mai ales pe partea Moldovei, am înțeles că acolo unde avem de construit trebuie să accelerăm și stau călare pe constructor să văd că finalizează lucrările. CNAIR se mișcă într-un ritm foarte alert, pentru că au înțeles și funcționarii de acolo că nu mai pot întârzia să evalueze la infinit aceste obiective (...) După semnarea contractului, voi avea o discuție (...) să vedem cum putem scurta cât mai mult perioada de revizuire a acestui studiu de fezabilitate, cu amendamentul că pe partea noastră, noi ne facem treaba, dar știți foarte bine că suntem condiționați și de acordul de mediu, care trebuie să parcurgă o procedură destul de vastă pentru a fi obținut”, a precizat Răzvan Cuc, potrivit sursei citate. 

Lasă un comentariu