ALERGĂM LA MUREȘ HALF MARATHON PENTRU VIAȚA NOU-NĂSCUȚILOR

Distribuie pe:

* EON se implică în proiectul Organizației “Salvați Copiii” Mureș pentru dotarea salonului de terapie intensivă de la Maternitatea veche din Târgu-Mureș;

* 35 de tineri din companiile grupului vor alerga la semimaratonul din 12 mai;

* Proiectul este susținut și de ultramaratonistul Tibi Ușeriu, triplu câștigător al cursei 6633 Arctic Ultra.

În fiecare an, la Maternitatea veche din Târgu-Mureș se nasc 1.500 de copii, iar 300 dintre aceștia au nevoie în primele zile de tratament și îngrijire specială la salonul de terapie intensivă. Viața acestor copii, în special a celor prematuri, atârnă de multe ori de un fir de ață și depinde și de dotarea existentă în secțiile de neonatologie.

“Suntem parte din această comunitate și nu putem rămâne indiferenți la situația copiilor nou-născuți. De aceea am decis să ne implicăm, susținând proiectul Organizației “Salvați Copiii” Mureș de reamenajare și dotare a secției de neonatologie de la Maternitatea veche din Târgu-Mureș. O vom face prin intermediul celor 35 de tineri din companiile Grupului EON care <Aleargă pentru viață> la competiția Mureș Half Marathon și a grupului de voluntari implicați în organizarea competiției”, a declarat Ana-Maria Matei, directorul general adjunct al EON România.

Tinerii care vor alerga în 12 mai la Târgu-Mureș au în comun două pasiuni: sportul și dorința de a face bine. Ei au început antrenamentele în urmă cu o lună și vor participa la semimaraton (21 km), cross individual (10 km) și ștafetă prin intermediul a 5 echipe.

“Mă bucur că ne-am alăturat inițiativei Organizației “Salvați Copiii” și cred că fiecare dintre noi poate face ceva pentru comunitatea mureșeană”, spune Monica Farcaș din echipa EON, care la vârsta de 13 ani era dublă campioană la înot fluture.

Liviu Man, ultramaratonist, care a performat la competiția Mureș 24 H, alergând 162 de kilometri, a ales de această dată să fie voluntar: “Vreau să susțin o cauză în care cred. Sunt tatăl a două fetițe gemene și tot ce ține de copii mă sensibilizează și mă motivează. Cred în valoarea sportului de masă și, în același timp, cred că este un lucru bun să atragem atenția asupra nevoilor copiilor nou-născuți”

România înregistrează una dintre cele mai ridicate rate ale mortalității infantile din Uniunea Europeană, de 6,7 decese la 1.000 de nou-născuți vii. La fiecare aproximativ 6 ore, un copil mai mic de un an moare, o treime dintre aceste decese putând fi prevenite prin dezvoltarea unor programe suport pentru mamă și copil.

Lasă un comentariu