LA ȘCOALA GIMNAZIALĂ “TUDOR VLADIMIRESCU” DIN TÂRGU-MUREȘ, “EDUCAȚIA NE UNEȘTE”

Distribuie pe:

La Școala Gimnazială “Tudor Vladimirescu” din Târgu-Mureș s-a desfășurat, în cursul acestei săptămâni, o dezbatere pe tema viziunii sistemice a Ministerului Educației Naționale “Educația ne unește”. “Concluziile și recomandările noastre vor fi trimise la Ministerul Educației Naționale, însoțite de câteva fotografii făcute la activitate”, spunea prof. Gabriela Șandru, directorul instituției de învățământ gazdă.

Ministrul Educației Naționale, Ecaterina Andronescu, a lansat, la sfârșitul lunii martie a acestui an, viziunea sistemică “Educația ne unește”. Prin intermediul documentului se propune structurarea rolului educației, implicit rolul sistemului național de învățământ, pe cinci valori fundamentale: încredere, echitate, solidaritate, eficacitate și autonomie, care să se regăsească în cinci principii: centrarea pe elev, flexibilitate, calitate măsurabilă, colaborare, subsidiaritate.

“Cred că educația este cel mai important capitol din viața fiecărui om, un veritabil liant social, iar educația, în general, și cu atât mai mult o educație a viitorului, trebuie să conțină și să implice aceste valori. Școala este un model integrator. În jurul școlii adunăm părinții, în jurul școlii adunăm comunitatea și, din această perspectivă, este esențial să reclădim încrederea în școală. Încrederea este temelia unei construcții durabile de școală destinată unei societăți moderne”, declara ministrul Educației, Ecaterina Andronescu. Se dorește dezvoltarea cadrului unui dialog constructiv pentru educația viitorului, informează Ministerul Educației Naționale.

Astfel, toți factorii responsabili au fost invitați să participe la dezbaterea ideilor propuse pentru consolidarea unei viziuni moderne asupra formării elevilor și studenților, care urmează a fi transpusă într-un cadru legislativ corelat cu perspectivele socioculturale și economice ale României viitorului.

Lasă un comentariu