UN FUGAR AUSTRIAC S-A PREDAT AUTORITĂȚILOR PENTRU CĂ “ÎI ERA DOR DE ȚARĂ” ȘI “SE SĂTURASE DE TENERIFE”

Distribuie pe:

Un deținut care a reușit să fugă dintr-o închisoare austriacă, în 2008, s-a predat poliției din Salzburg, spunând că a trăit prea mult în Tenerife și că îi era dor de țara sa, relatează EFE.

Într-un comunicat difuzat luni, poliția precizează că bărbatul în vârstă de 64 de ani s-a prezentat în gara din Salzburg, în noaptea de sâmbătă, și a spus că este un fugar care a ajuns cu trenul din aeroportul din München (Germania).

Fugarul a asigurat că a petrecut ultimii zece ani și jumătate în insulele Canare spaniole și că vrea să se întoarcă acasă, pentru că în “Tenerife nu mai este la fel de frumos ca înainte și a trăit acolo suficient”, potrivit comunicatului poliției.

El a spus, de asemenea, că îi era dor de țara sa și că vrea să-și petreacă bătrânețea acasă.

Agenții au verificat că într-adevăr bărbatul fugise dintr-o închisoare din Austria Inferioară, în estul țării, prin urmare autoritățile judiciare l-au trimis la o închisoare din Salzburg.

Deocamdată nu s-a informat despre motivele condamnării sale și nici cum a reușit să fugă, însă, potrivit televiziunii publice ORF, la momentul evadării îi mai rămânea de ispășit mai puțin de jumătate de an de închisoare.

Potrivit ORF, fuga din închisoare în Austria nu e pedepsită cu o pedeapsă suplimentară, astfel încât deținutul își va putea efectua restul de condamnare, după care va fi eliberat.

Lasă un comentariu