JAPONIA, ÎN PERICOL: AL 38-LEA AN CONSECUTIV CU DECLIN DEMOGRAFIC!

Distribuie pe:

Un raport al Biroului de Statistică nipon arată că numărul nou-născuților din Japonia scade într-un ritm alarmant, marcând al 38-lea an consecutiv de declin.

“Numărul persoanelor cu vârste sub 15 ani a scăzut cu o treime. În 1989, când împăratul Akihito a ajuns pe tron, în Japonia erau 23,2 milioane de copii. Acum (2019), după abdicarea acestuia și preluarea tronului imperial de către fiul său, Naruhito, în Japonia mai sunt doar 15,33 milioane de persoane în aceeași categorie de vârstă. Numai anul trecut,

s-au înregistrat cu 80.000 de persoane mai puțin în acest segment de vârstă, ceea ce reprezintă, în prezent, 12,1% din întreaga populație niponă.

Japonia se situează la cel mai mic nivel de nou-născuți în rândul țărilor cu o populație totală de peste 40 de milioane de locuitori, urmată de Coreea de Sud (cu 12,9%), în timp ce Italia și Germania au 13,4%. Cota pentru Japonia a scăzut cu 6,7 puncte față de 18,8% în 1989.

În 2018, numărul nașterilor a scăzut la 921.000, fiind cel mai scăzut an de când Japonia a început această statistică, în 1899. În ciuda relaxării legilor privind migrația, previziunile în privința creșterii demografice sunt sumbre. Se estimează că întreaga populație a Japoniei, care în prezent însumează 126 de milioane, ar putea scădea sub 100 de milioane, până în 2050.

Având o populație extrem de îmbătrânită și cu o speranță de viață ridicată, o mare parte din fondurile guvernamentale merg către serviciile sociale și întreținerea celor vârstnici. Deseori, conservatorii din guvernul premierului Shinzo Abe i-au învinuit pe vârstnici, dar și pe cei care nu au copii, pentru tendințele demografice pe termen lung din Japonia.

De asemenea, un raport din 2017 arăta că aproape jumătate din căsătoriile din Japonia sunt lipsite de actul sexual.

Japonia este cunoscută și pentru faptul că are cei mai mulți centenari raportat la numărul total de locuitori, dar și pentru faptul că rata natalității scade pe zi ce trece. Mai mult decât atât, există tot mai multe persoane singure, iar jumătate dintre acestea susțin că nu au făcut niciodată sex.

Dintre persoanele necăsătorite cu vârste cuprinse între 18 și 34 de ani, 70% dintre bărbați și 60% dintre femei sunt singure. 42% dintre bărbații chestionați și 44,2% dintre femei spuneau că nu au avut niciodată relații sexuale!

În aceste condiții, primul ministru nipon dorește ca natalitatea la nivel național să crească de la 1,4 la 1,8 până în anul 2025”, conform descopera.ro.

Lasă un comentariu