AMBULANȚĂ DONATĂ CENTRULUI DE ÎNGRIJIRE ȘI ASISTENȚĂ SIGHIȘOARA DIN PARTEA GRUPULUI POMPIERILOR VOLUNTARI DIN COMITATUL SHROPSHIRE, MAREA BRITANIE

Distribuie pe:

Sâmbătă, 11 mai 2019, la Centrul de Îngrijire și Asistență Sighișoara a avut loc ceremonia de predare a ambulanței donate instituției, din partea grupului pompierilor voluntari din comitatul Shropshire, Marea Britanie.

La eveniment au participat domnul Steve Worrall, inițiatorul operațiunii de voluntariat, împreună cu alți 4 pompieri voluntari din Marea Britanie, domnul Ovidiu-Dumitru Mălăncrăvean, primarul municipiului Sighișoara, directorul centrului, părintele Florin Avram, doamna Caroline Fernolend, președintele Fundației “Mihai Eminescu Trust” și reprezentanți din conducerea Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Horea” al Județului Mureș și ai Detașamentului de Pompieri Sighișoara.

Vizita grupului de pompieri britanici face parte dintr-un parteneriat încheiat între ISU Mureș și Serviciul de Pompieri Voluntari din Shropshire, susținut de Fundația “Mihai Eminescu Trust”.

Prima acțiune de acest fel a avut loc în anul 2012, când pompierii din Shropshire au donat două autospeciale pentru ISU Sighișoara. Tot atunci, echipa de pompieri britanici a legat o strânsă prietenie cu locatarii și angajații căminului de bătrâni din oraș. În 2014, aceștia au renovat patru camere în care locuiesc persoane vârstnice și au montat balustrade pe holurile căminului. Cu ocazia vizitei din mai, pompierii au anunțat că anul acesta vor demara un nou proiect de renovare a încăperilor instituției.

Vizita voluntarilor britanici a mai cuprins opriri în Târgu-Mureș și Viscri. Până în prezent, echipa de pompieri din Shropshire a donat un număr de 46 de autospeciale pentru diferite unități de intervenție din județul Mureș, dar și echipamente de protecție.

Lasă un comentariu