MINISTRUL TURISMULUI: “DORIM SĂ PROMOVĂM CONCEPTUL DE TURISM DE 365 DE ZILE PE AN LA NIVELUL ÎNTREGII ȚĂRI”

Distribuie pe:

Ministrul Turismului, Bogdan Trif, a declarat, luni, la Deda, că dorește promovarea unui tip de turism de 365 de zile pe an la nivelul întregii țări și că se bucură că este abordat de tot mai mulți primari, care doresc ca localitățile lor să devină stațiuni turistice și astfel să aibă acces la finanțări.

“Trebuie să beneficiem de aceste frumuseți ale naturii pe care ni le-a lăsat Dumnezeu și trebuie să știm să facem proiecte, astfel încât să atragem cât mai mulți turiști în zonă. Turiștii, în definitiv, înseamnă bani și dezvoltare locală (...) Vin de la Borsec, mi-a plăcut foarte mult conceptul de a dezvolta turismul 365 de zile pe an. Atunci când ajunge un turist în zonă, are cum să își petreacă timpul și, cu siguranță, dacă ai cum să îți petreci timpul în mod plăcut, cheltuiești mai mulți bani. Există acolo o pârtie de schi de iarnă, există un SPA Wellness, care este realizat tot împreună cu Ministerul Turismului, chiar anul trecut am dat o ultimă tranșă, iar acum urmează să se dezvolte o pârtie de sanie de vară (...) Același lucru îmi doresc să îl fac și aici, la Deda, și în toată România. Noi avem în minte promovarea unui tip de turism de 365 de zile pe an, la nivelul întregii țări. Avem posibilități, trebuie să știm să beneficiem din plin de acest lucru. Chiar clipul de promovare al României se intitulează Explorează România 365 de zile pe an. Putem să facem asta chiar în această localitate, mă bucur că tot mai mulți primari mă invită în localitățile lor și toți doresc localități turistice, pentru că realizează că dezvoltarea turismului înseamnă bani și dezvoltarea comunității”, a declarat Bogdan Trif.

Ministrul Turismului a arătat că își dorește ca sectorul turistic să recupereze timpul pierdut și să devină unul dintre principalele motoare de dezvoltare a României, așa cum a devenit agricultura.

“Anul acesta avem, la nivelul Ministerului Turismului, un buget generos, așteptăm doar proiecte, astfel încât să avem posibilitatea să finanțăm aceste proiecte și, în definitiv, să finanțăm dezvoltarea localității”, a afirmat Bogdan Trif, adăugând că la nivelul ministerului este în lucru Strategia Balneo, ce abordează dezvoltarea unitară a turismului balnear din România, documentul urmând a fi dezbătut de Executiv în maximum o lună. “Pentru că pe Master Planul în Turism stațiunile balneo au fost ridicate la nivel de stațiuni de interes național, cofinanțarea ministerului este de 90%. Guvernul României a creat și un fond special de finanțare exclusivă a acestor stațiuni în care primăriile nu mai trebuie să vină cu cofinanțare”, a detaliat ministrul de resort.

Primarul comunei Deda, Lucreția Cadar, a declarat că s-a inspirat din demersurile făcute de comuna Sângeorgiu de Mureș, care a devenit deja stațiune de interes local, și că dorește să promoveze un proiect similar, având în vedere cadrul natural deosebit al localității: Munții Călimani și Munții Gurghiului, Vârful Scaunul Domnului, Valea Bistrei cu cascada Pișoi sau Cofu, plus tradițiile culinare locale.

Ministrul Turismului a vizitat, luni, băile sărate din Ideciu de Jos și Jabenița, ultima stațiune a funcționat din 1830 până după Revoluție, când au fost lăsate în paragină.

Lasă un comentariu