ATENȚIE, ROMÂNI! DUȘMANII STATULUI NAȚIONAL UNITAR NU DORM! TRANSILVANIA ÎN COLIMATOR”! (144) SABIN GHERMAN (III)

Distribuie pe:

 “Să ne întoarcem la tradițiile noastre istorice, la practica ardelenească din trecut” (Markó Béla, președinte al U.D.M.R. între 1993-2011, vice-prim-ministru al Guvernului României între 2009-2012).

Ca și cum incultul Roller nu ne-ar fi fost de ajuns, în a se erija ca “academician” și “mare istoric” (fără să aibă însă studii de specialitate!), iaca, ni s-a dat să îl vedem și pe Sabin Gherman, la TVR Cluj și Look TV, cum a purces în postceaușism să ne rescrie Istoria, falsificând-o, cu toate că, neavând habar “cu ce se mănâncă”, specialitatea lui (dacă nu cumva este prea mult spus) se rezumă la absolvirea Facultății de Litere din orașul oltenesc, al “miticilor” (cum le zice, ca să le arate cât de “inferiori” sunt!), Craiova! Știind însă că trăim niște vremuri în care s-ar cuveni ca unii să fie interziși prin lege să mai vorbească, pentru a ne feri de întreținerea națională a unor falii toxice, nu ne mai rămâne decât să “înghițim în sec”, să ne luăm “cu mâinile de cap” în fața Revoluției identitare globaliste, “striviți” fiind în conștiințe, în sentimentele noastre de patrioți și creștini, de câțiva confrați atinși de morbul “ardelenismului” - niște “orbiți” enclavizator de atâta maghiarism și transilvănism, cărora puțin le pasă, în acest timp în care globaliștii au nevoie “ca de aer” să spargă (și) unitatea românilor, că fac jocurile Budapestei și ale separatiștilor maghiari din România! Să nu ne închipuim însă că acest S.G. își face atâtea probleme de conștiință, ca promotor al iredentismului maghiar în Transilvania, când își propune să renege, la o editură maghiară (manifestul “M-am săturat de România” a fost publicat în 1998, la Editura Erdély Hiradó din Cluj) și o televiziune gestionată de un maghiar (A. Paszkany), trecutul însângerat al strămoșilor săi! Nu! Căci, pentru unul ai cărui “ochelari” sunt fixați exclusiv pe ideea autonomiei teritoriale a Transilvaniei și, deplângând public vremurile când Transilvania era dominată de “civilizația” Vienei și a Budapestei, să propage șovinismul deturnând sensul izvoarelor istorice, să argumenteze apartenența Transilvaniei la Ungaria prin a minimaliza importanța populației dacice în formarea așezărilor străvechi și a lăuda Lexiconul de la Buda (prin care cuvintele românești au fost înlocuite de cuvinte nemțești și ungurești) etc.! Puțin îi pasă însă lui S.G., ca slugă devotată intereselor Ungariei, că “duce în spate” doctrinele totalitare horthyste (prin expunerea Transilvaniei la Ungaria), naziste (germanii din NSDAP au vrut includerea Transilvaniei la Marele Reich, dar Hitler s-a opus!) și comuniste (președintele sovietic Hrușciov ne-ar fi dorit atrași, prin doctrina Valev, într-o regionalizare “economică” transfrontalieră)...

Practic, pentru “ștaiful” lui, de pretins “om superior”, este “normal” ca, apelând la cei cu mintea suficient de vraiște în a dori... dezmembrarea României, să apuce poate și el cândva o “ciosvârtă” (nu degeaba cotidianul maghiar Kronika îl anunța pe S.G. ca lider al Partidului Ardelenilor, aprig susținător al independenței financiare a Transilvaniei și Banatului), să ne tot “bată la cap” cu al său... “naționalism regional”, antiromânesc, făcându-se a “uita” că frații lui de cuget, maghiari, ne arată de câtă “superioritate” au fost capabili prin implicarea în jaful retrocedărilor din Transilvania, în batjocorirea Istoriei și a simbolurilor noastre naționale, în a ne fura liniștea cu teroarea lor rasistă și separatistă!

 

Lasă un comentariu