NIVELUL CO2 DIN ATMOSFERĂ A AJUNS LA CEL MAI ÎNALT NIVEL!

Distribuie pe:

Potrivit datelor de la Observatorul Mauna Loa, din Hawaii, concentrația de CO2 (dioxid de carbon) din atmosferă este de peste 415 ppm (părți la milion), mai mult decât orice nivel din ultimii... 800.000 de ani, de când a început evoluția homo sapiens.

“Nivelurile de dioxid de carbon din atmosfera Pământului au ajuns la cote mai înalte decât în orice moment al existenței oamenilor.

Acesta este primul moment din istoria omului când atmosfera planetei noastre conține mai mult de 415 ppm (părți la milion) de CO2. Nu doar în istoria consemnată, nu doar de la inventarea agriculturii, acum 10.000 de ani, ci din ultimele milioane de ani, dinainte ca oamenii să existe.

În timpul Pliocenului, acum aproximativ 3 milioane de ani, când temperaturile erau, potrivit estimărilor, cu 2-3 grade Celsius mai mari decât acum, nivelurile de CO2 ar fi fost undeva în intervalul 310-400 ppm.

La acel moment, zona arctică era acoperită cu copaci, nu cu gheață, iar temperaturile de vară din nordul îndepărtat erau de circa 15 grade Celsius. Nivelul mărilor în Pliocen era mai mare decât acum cu aproximativ 25 de metri, posibil chiar mai mult”, scrie site-ul CNN, citat de DiGi24.

Lasă un comentariu