SE INTERZICE UTILIZAREA RADARELOR DIN AUTOVEHICULE CARE NU AU ÎNSCRISURILE POLIȚIEI ȘI NU SUNT ÎN LOCURI VIZIBILE

Distribuie pe:

Camera Deputaților a reexaminat, marți, ca urmare a unei decizii a CCR, proiectul referitor la circulația pe drumurile publice, stabilind că se interzice utilizarea dispozitivelor de măsurare a vitezei din autovehicule care nu au înscrisurile Poliției și nu sunt amplasate în locuri vizibile.

Pentru proiectul de lege s-au înregistrat 186 voturi “pentru”, 21 “împotrivă” și 7 abțineri.

Astfel, conform prevederilor adoptate, “dispozitivele destinate măsurării vitezei se instalează exclusiv pe autovehicule care prezintă înscrisurile și însemnele distinctive ale Poliției Rutiere. Dispozitivele mobile, de tip pistol, destinate măsurării vitezei se utilizează la o distanță maximă de 10 metri de autovehiculele care prezintă înscrisurile și însemnele distinctive ale Poliției Rutiere. Se interzice utilizarea dispozitivelor de măsurare a vitezei din autovehicule care nu prezintă înscrisurile și însemnele distinctive de către polițiști care nu poartă uniforme cu înscrisuri și însemne distinctive și care nu sunt amplasate în locuri vizibile”.

A fost eliminată prevederea potrivit căreia, pentru amenzile contravenționale în cuantum de până la 20 puncte-amendă, contravenientul poate achita pe loc agentului constatator jumătate din minimul amenzii prevăzute de lege.

Această lege pune bază pe prevenție, a afirmat deputatul PNL Florin Roman.

Camera Deputaților este for decizional.

 

Lasă un comentariu