ATENȚIE, ROMÂNI! DUȘMANII STATULUI NAȚIONAL UNITAR NU DORM! TRANSILVANIA ÎN “COLIMATOR”! (145) SABIN GHERMAN (IV)

Distribuie pe:

“Nemulțumirile Ungariei, ale Austriei și ale Rusiei, de-a lungul timpului, față de Actul Unirii de la 1 Decembrie 1918 erau firești, nemaiavând teritoriul importanță de “muls”... România trece prin cea mai grea încercare pentru menținerea statului unitar român... În același timp, probabil că este doar o coincidență aruncarea majorității investitorilor din spațiul germanic în Transilvania și aproape nimic în restul României (...) este suficient să vedem germenii unei revolte tacite, dar atent cultivate, de înnoire a transilvănenilor față de “miticii” de la București... SUNT POSTURI RADIO ȘI TV ÎN TRANSILVANIA CU CETĂȚENI ROMÂNI, DAR CU SURSE DE FINANȚARE NECLARE, CARE VORBESC TOT MAI DUR DESPRE NEVOIA DE “AUTOGUVERNARE” A TRANSILVANIEI! Dacă la aceasta adăugăm atitudinea uluitoare a Germaniei în cadrul negocierilor privind Transnistria, în care are același punct de vedere cu Rusia referitor la recunoașterea de către Chișinău a independenței Transinistriei, este simplu să înțelegem că există un troc prin care această zonă a Europei este “dată la schimb”... În acest context, O ROMÂNIE DIVIZATĂ AR FI ÎN BENEFICIUL TUTUROR... Mergând mai departe, acest plan nu include doar crearea unei Republici Independente Transilvane, dar și O FEDERALIZARE A ROMÂNIEI... O Românie formată din 5 republici guvernate și administrate regional, reprezentând ultimul act pentru “desăvârșirea” ambițiilor, frontierelor și intereselor diverșilor actori regionali sau globali în raport cu România (...) Uitându-mă acum câțiva ani la un post de televiziune local din Cluj-Napoca, UN DOMN DE-AL NOSTRU VORBEA DESPRE ACTUL MARII UNIRI ȘI TRECEREA CARPAȚILOR DE CĂTRE TRUPELE ROMÂNE, CA DESPRE PRIMUL MOMENT ÎN CARE ÎN TRANSILVANIA A ÎNCEPUT SĂ SE SIMTĂ “MIROSUL DE PICOARE MURDARE”. Ei bine, acest gen de comentarii nu este rar... Un alt segment al planului vizează DEMONSTRAREA UNEI INCAPACITĂȚI A ROMÂNIEI DE A SE AUTOADMINISTRA, FIIND ASTFEL NEVOIE DE UN “PROTECTORAT” AL UNORA DINTRE MARILE PUTERI (...) ELIMINAREA ROMÂNISMULUI, A CULTURII SAU DISTRUGEREA ISTORIEI ȘI ÎNVĂȚĂMÂNTULUI, CUMPĂRAREA CVASI –TOTALĂ A CAPITALULUI ROMÂNESC, IMPUNEREA ÎN FUNCȚII DE DECIZIE A UNOR VASALI AI MULTINAȚIONALELOR -DIN ȚĂRILE CARE ÎȘI DORESC O ROMÂNIE RUPTĂ, SLABĂ ȘI DOCILĂ - SUNT ALTE CÂTEVA ELEMENTE CARE SUNT ÎN PLINĂ DESFĂȘURARE” (Alexandru Cumpănașu, președintele Asociației pentru Implementarea Democrației).

Ca să îi reducă la tăcere pe adevărații oameni de știință, cohorte de falși învățători se dedau, convinși că ies din “eprubeta globalistă” fix... în postura de pătură socială suprapusă, la o nemaipomenită restaurare a sensurilor, a bătăii de joc față de regulile actualei ordini mondiale, cu scopul vădit ca, înainte de dispariția statelor naționale, mai întâi să dispară elitele și, sub asaltul tâmp al uneltelor transpartinice activate, mulțimile aliniate să fie îndoctrinate (deci nu doar România este în pericol) cu “versete satanice” despre o iluzorie “împărăție prosperă”, a “fericirii” și a “dreptății”! Cu astfel de “versete”, gen S.G., se încearcă (și) în România spargerea unității prin învrăjbire națională, crearea de faliment, pe criteriul stalinist al învinovățirii “la grămadă” a “corupților” (cu trimitere la moldoveni și munteni, dar nu la ardeleni și bănățeni), reeducarea românilor transilvăneni în sensul acceptării minciunii că Actul Unirii din 1918 a fost o farsă a istoriei (S.G. “aruncă la gunoi” această Rezoluție, glosând chiar în Anul Centenar - în prezența șefului SRI, E. Hellvig - că “nu așa ne-a fost vorba la 1918”), pentru ca, inducându-le ardelenilor (pe fondul ofensivei hungariste) complexul tendențios al “superiorității” și “hărniciei” lor (ignorând cu bună știință investițiile “dedicate” ale Occidentului în Transilvania, S.G. “bate câmpii” despre faptul că “miticii” de la București ar redistribui banii transilvănenilor către asistații sociali din Moldova și Oltenia), să accepte cu mai multă ușurință dezmembrarea României și retrasarea de noi granițe ...

De mirare nu este că S.G. nu cunoaște Istoria românilor (el spune: “Au respectat ceva din promisiunile făcute, provinciilor unite sub București? Nici vorbă!”), plăcându-i să se facă de râs în public, ci faptul că unii aleși (sau numiți) în Statul Român îl tolerează, iar alții chiar îl stimulează în amplificarea acestui ilegitim și imoral fenomen antiromânesc, fără să facă “scut viu” în jurul reprezentantului celui mai înalt for cultural și științific al Țării, Prof. univ. dr. Ioan Aurel Pop (președinte al Academiei Române), care “l-a pus la punct” (indirect) pe S.G. și, referitor la Actul Marii Uniri de la 1918, a concluzionat: “Principiile în cauză, analizate la rece, corect și obiectiv, se vede că spun orice altceva decât autonomia pentru vreo anumită minoritate. Ele sunt invocate în necunoștință de cauză, alteori în mod intenționat (...) TOATE ACESTE PREVEDERI S-AU RESPECTAT CU DESTULĂ STRICTEȚE”!

Îl aude însă S.G. pe acest om, cu “scaun la cap”, român (ardelean) ca și el?

Lasă un comentariu