A ÎNCEPUT SESIUNEA SPECIALĂ A EXAMENULUI NAȚIONAL DE BACALAUREAT

Distribuie pe:

Începând de ieri, 16 mai, și până în 5 iunie, la Colegiul Național “Mihai Viteazul” din Ploiești se desfășoară sesiunea specială a examenului național de Bacalaureat pentru absolvenții de liceu din loturile naționale lărgite care se pregătesc pentru olimpiadele internaționale și concursurile internaționale sportive. Înscrierea candidaților a fost programată în 16 și 17 mai.

Conform calendarului aprobat, probele debutează în 20-21 mai, cu evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română/limba maternă. În 22 mai urmează evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională, iar în 23-24 mai va avea loc evaluarea competențelor digitale.

Probele scrise debutează în 27 mai, la Limba și literatura română. În 28 mai este programată proba obligatorie a profilului; 29 mai - proba la alegere a profilului și specializării; 30 mai - Limba și literatura maternă. Afișarea primelor rezultate este prevăzută pentru data de 31 mai (până la ora 12), depunerea eventualelor contestații fiind programată în cursul aceleiași zile (între orele 12-14). În intervalul 31 mai - 5 iunie vor fi soluționate eventualele contestații și afișate rezultatele finale.

Pentru susținerea examenului în această sesiune sunt eligibili 176 de elevi de clasa a XII-a, aflați în pregătire sau în etapele de selecție pentru alcătuirea echipelor care vor reprezenta România atât la olimpiadele internaționale pe discipline, cât și la diverse competiții sportive europene sau mondiale, informează Ministerul Educației Naționale. 

Lasă un comentariu