LA IBĂNEȘTI “SUNT SUFLET ÎN SUFLETUL NEAMULUI MEU”...

Distribuie pe:

Cea de-a doua ediție a Concursului de recitare din poezia patriotică, “Sunt suflet în sufletul neamului meu” s-a desfășurat marți, 14 mai, la Căminul Cultural din Ibănești și a reunit 62 de elevi de la școlile din comună, precum și din unități de învățământ din Reghin și Sărmașu. Evenimentul a fost organizat de Biblioteca Comunală, cu sprijinul Primăriei și al Consiliului Local.

Concurenții au recitat poezie patriotică din lirica poeților români, autori clasici și contemporani, juriul fiind format din: prof. Dimitrie Poptămaș, fost director al Bibliotecii Județene Mureș și președinte al Fundației Culturale “Vasile Netea”, dr. Monica Avram, directorul Bibliotecii Județene Mureș, și dr. Florin Bengean, directorul Bibliotecii Municipale “Petru Maior” din Reghin. La eveniment a fost prezent și primarul comunei Ibănești, Dan Vasile Dumitru.

Câștigătorii concursului au primit cărți și diplome, oferite de reprezentanții administrației publice locale și de Fundația “Vasile Netea”. La rândul ei, Nicoleta Man, bibliotecară la Biblioteca Comunală Ibănești și inițiatoarea concursului, a primit o diplomă din partea Fundației “Vasile Netea”, oferită de prof. Dimitrie Poptămaș.

“Prin poezia patriotică, ne întâlnim cu moșii și strămoșii noștri, cu aceia care, prin faptele lor memorabile, au scris pagini de o neîntrecută frumusețe istorică. Mă bucur că îi învățați pe copii, dragi profesori, și vă îndemn să faceți mai departe acest lucru, să-i învățați în spiritul acesta patriotic românesc. Să-i învățați poeziile patriotice ale lui Coșbuc, ale lui Alecsandri, ale lui Mihai Eminescu (...) Prin poezia patriotică, prin cântecul patriotic, nu facem altceva decât să ne înclinăm în fața eroilor neamului nostru românesc, să aducem un frumos prinos de cinstire și de recunoștință tuturor acelora care, de-a lungul veacurilor, au luptat pentru făurirea României, pentru consolidarea și unitatea noastră ca români”, a spus Florin Bengean. (sursa și foto: ibanesti.ro)

 

Lasă un comentariu