ALEEA CLASICILOR - 130 DE ANI DE LA MOARTEA LUI ION CREANGĂ

Distribuie pe:

Se împlinesc 130 de ani de la moartea celui care a fost Ion Creangă, recunoscut datorită măiestriei basmelor, poveștilor și povestirilor sale, considerat unul dintre clasicii literaturii române.

Muzeul Național al Literaturii Române și Teatrul Masca vă invită, pe parcursul lunii mai (21 mai - ora 18.00, 22 mai - ora 18.00, 28 mai - ora 18.00, 29 mai - ora 18.00), în Grădina din Str. Nicolae Crețulescu nr. 8, la o serie de discursuri teatrale nonverbale, remarcabile prin dinamism și muzicalitate, sub titlul “Prostia omenească”.

“Prostia omenească” este o repovestire modernă a celebrei istorii omonime scrise de Ion Creangă. Adresându-se în special copiilor, având o potențată latură educativă, dar nu numai lor, povestea se dorește a fi o moralizatoare lecție de viață, reliefând defectele general umane precum lenea și prostia. Regia, scenariul și acompaniamentul muzical antrenează publicul și îl invită la (re)descoperirea folclorului românesc.

Spectacolele din stagiunea outdoor fac parte dintr-un proiect socio-cultural amplu al Teatrului Masca, promotor al teatrului de stradă în România, principalul scop fiind facilitarea accesului publicului la actul cultural.

Distribuția: Tiberiu Nicuț, Cristina Albișoru, Sonia Kalman, Alexandra Duță, Andreea Șuilea. Scenariul și regia: Mihai Mălaimare și Anca Florea. Asistent regie - Dora Iftode. Scenografia - Sanda Mitache. Muzica - Gabriel Basarabescu. Coregrafia - Ion Tugearu.

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

Lasă un comentariu