PREMIERUL VIORICA DĂNCILĂ: “AM AVUT PRIM-MINIȘTRI AI ROMÂNIEI CARE S-AU DUS LA BRUXELLES CU IDEILE LOR ȘI AU VENIT CU IDEILE ALTORA...”

Distribuie pe:

Premierul Viorica Dăncilă, însoțită de vicepremierul Daniel Suciu, de ministrul Sănătății, Sorina Pintea, ministrul Economiei, Niculae Bădălău, și de o serie de candidați la alegerile europarlamentare, s-a aflat, joi, într-o vizită în județul nostru, “bucurându-se” de o primire “originală”, salutată cu voluptate de “o parte a presei”: în fața Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu-Mureș au fost așezate coroane mortuare, iar câteva zeci de persoane au agitat pancarte cu “scrieri” precum: “Veorico, Mureșul nu te vrea”, “PSD - hepatita roșie” (Hotărâți-vă: “hepatită” sau “ciumă”, hepatita nefiind ciumă, așa cum amnistia nu e grațiere), “Veorica, te iubim, că ca tine nu găsim” și alte mostre din perimetrul mlăștinos al gândirii de mahala.

La fața locului au fost mobilizate mai multe efective de jandarmi, care le-au cerut agitaților să părăsească zona întrucât manifestarea este ilegală, însă aceștia au refuzat, unii spunând că au venit să apere valorile democrației , alții - că se simt rău (cu capul, de bună seamă), alții - că au venit să vadă ce urât arată spitalul. “Meniul” a fost completat cu huiduielile (de-acum) tradiționale. “Călduroasa” primire nu a fost revendicată, până în acest moment, de niciun grupuscul “democrat” din segmentul “tânăr și neliniștit” al “societății civile”.

În aceeași seară, la Reghin, în cadrul unei întâlniri electorale, prim-ministrul a comentat cele petrecute, afirmând că nu este intimidată de astfel de atitudini și că, dacă unii politicieni nu se bucură de respect, vina le aparține.

“Am fost azi la spital (la Târgu- Mureș, n.r.) și mă uitam cu câtă înverșunare, scandal și câte lucruri urâte au putut să spună. Au venit cu coroane, este inadmisibil! Și fac acest lucru pentru că nu au argumente, nu au cu ce să vină în fața dumneavoastră. Nu pot să spună: am venit în fața oamenilor cu acest proiect de țară. Nu au un proiect de țară. Singurul lor proiect de țară este bazat pe ură, dezbinare, pe jigniri. Și spun acest lucru pentru că-l cunosc foarte bine. Cred că nu a fost prim-ministru al României care să fie mai jignit, mai controversat (...) Și să știți că nu a fost ușor. De multe ori am stat și m-am gândit: oare e normal ceea ce se întâmplă? Dar, vă rog să mă credeți, niciodată nu m-am gândit să fac un pas înapoi, pentru că m-am gândit că în spatele meu sunt milioanele de cetățeni români care așteaptă altceva de la Guvernul României, sunt miile de primari care așteaptă să-și pună în aplicare programul local pentru comunitățile lor, sunt miile de oameni care au nevoie de speranță pentru această țară.

Sunteți dumneavoastră, care ați crezut în noi și nu avem voie să vă dezamăgim”.

(....) Dar, dacă nu am fost suficient de respectați, poate a fost și vina noastră. Și trebuie să fim foarte corecți, pentru că am avut prim-miniștri ai României care s-au dus la Bruxelles cu ideile lor și au venit cu ideile altora. Eu vă garantez că, în calitate de prim-ministru, o să-mi reprezint cu demnitate țara, pentru că oamenii demni sunt întotdeauna mai respectați decât oamenii umili și care nu-și apără propria țară”.

În altă ordine de idei, premierul a declarat că o remaniere guvernamentală este iminentă, în situația în care Guvernul are, în prezent, trei miniștri interimari, decizia urmând a fi luată într-o ședință a Comitetului Executiv al PSD.

Precizăm că, spre deosebire de Târgu-Mureș, la Reghin nu s-au înregistrat nici coroane mortuare, nici pacienți care s-au simțit rău.

Lasă un comentariu