CONCURS DE LIMBA ROMÂNĂ PENTRU MINORITĂȚILE NAȚIONALE, LA A DOUA EDIȚIE

Distribuie pe:

În incinta Școlii Gimnaziale “Teleki Domokos” din Gornești s-a desfășurat, în 16 mai 2019, a doua ediție a Concursului județean de competențe lingvistice în limba română pentru școli/secții cu predare în limba maghiară “Pași în lumea textului”.

În acest an, la concurs au fost prezenți 40 de elevi de clasa a VI-a din 10 școli mureșene cu predare în limba română și maghiară, din mediul rural: Ernei, Glodeni, Aluniș, Dumbrăvioara, Pădureni, Periș, Corunca, Acățari, Cristești Ghinadari și Gornești. Elevii și profesorii au privit cu entuziasm și interes participarea la acest concurs.

Prin astfel de proiecte educaționale, cadrele didactice își propun să contribuie la însușirea mai bună a limbii române, ca mijloc de comunicare și de pătrundere în valorile culturii românești.

Elevii au exersat competențele lingvistice de receptare a unui mesaj scris, respectiv, producere de mesaj scris în limba română, ceea ce reprezintă un exercițiu lingvistic important, în afara orelor alocate în orarul elevilor. În zonele cu populație școlară preponderent maghiară a fost și rămâne o provocare constantă, pentru elevi, învățarea și receptarea limbii române, aceasta nefiind limbă maternă.

Ne dorim să realizăm cât mai multe activități de acest tip, să încurajăm elevii să socializeze și să acumuleze competențe de exprimare scrisă în limba română mai bine fixate, devenind astfel parte integrantă într-o lume diversă.

Mulțumim celor care ne sprijină an de an în evidențierea faptul că în școala noastră, educația este despre și pentru copii de orice naționalitate, iar eforturile privind dezvoltarea competențelor de literație în limba română, pe lângă cele în limba maternă sau engleză, sunt constante.

Lasă un comentariu